Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Tariceanu: Trebuie sa stabilizam personalul medical in țara printr-o salarizare mai mare decat cea din prezent

Postat la: 30.11.2016 - 15:54 | Scris de: Ziua News

0

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, la Rovinari, că problema serviciilor de sănătate din România este una extrem de serioasă, punctând că trebuie rezolvată stabilizarea personalului medical în țară acordarea de salarii mai mari în sistemul sanitar.

f68648dd-604b-4a22-9b3c-145f3f69ac7a

Tăriceanu a efectuat o vizită la Spitalul Orășenesc "Sfântul Ștefan" Rovinari, al cărui ambulatoriu a fost modernizat prin fonduri europene.

"Am înțeles că dotarea și realizarea modernizării a fost făcută cu fonduri europene, e un bun exemplu de mod în care se pot utiliza eficient banii europeni pentru ridicarea nivelului serviciilor de sănătate. Cred că la noi problema serviciilor de sănătate este una extrem de serioasă, dar avem dovada că acolo unde autoritățile locale într-adevăr doresc să lucreze spre binele cetățenilor și al comunității, iată ce se poate face. Este o unitate spitalicească care este la un nivel foarte bun, dotată cum trebuie, dar sigur că noi trebuie să înțelegem că nu aceasta este singura problemă care trebuie rezolvată. Ceea ce cred că trebuie rezolvat este să reușim să stabilizăm personalul medical în țară printr-o salarizare care să fie mai mare decât cea din prezent, pentru că altfel nu vom face decât să ne plângem și peste un an, și peste doi, și peste trei, că mulți dintre medici și cadrele medicale emigrează și nu avem cu cine să asigurăm sănătatea populației", a declarat copreședintele ALDE.

AGERPRES/(A — autor: Oana Popescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE