Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Știati ca... ?: Astazi se sarbatoreste Ziua Internationala a Controlorilor de Trafic Aerian

Postat la: 19.10.2016 - 23:39 | Scris de: Ziua News

0

Ziua internațională a controlorilor de trafic aerian este marcată în fiecare an la 20 octombrie, la propunerea Federației Internaționale a Asociațiilor Controlorilor de Trafic Aerian (EFATCA).
 
În fiecare zi, mii de zboruri sunt ghidate în siguranță. Fie că transportă pasageri sau marfă, echipajele de zbor sunt responsabile pentru sarcinile lor, bazându-se în întregime pe profesionalismul controlorilor de trafic aerian, pe sistemele pe care le utilizează și pe toți oamenii din spatele scenei care fac să fie sigură fiecare călătorie.
 
În această zi este sărbătorit și personalul care are grijă ca zborurile să se deruleze în siguranță și aeronavele să ajungă la destinație. Controlorul de trafic aerian este persoana care comunică cu pilotul, de obicei, prin radio, dirijând circulația aeronavelor, în spațiul aerian dar mai ales în apropierea unui aeroport.
 
La 20 octombrie 1961, cu prilejul Conferinței Federației Europene a Asociațiilor Controlorilor de Trafic Aerian, organizată la Amsterdam, Olanda, reprezentanții a 12 asociații europene au anunțat finalizarea discuțiilor privind fondarea Federației Internaționale a Asociațiilor Controlorilor de Trafic Aerian. Anunțul a reprezentat punctul final al idei lansate, în 1956, de către Jacob Wachtel, fondatorul și primul președinte al Asociației Israeliene a Controlorilor de Trafic Aerian. Federația numără în rândurile sale asociații membre din 127 de țări, potrivit site-ului oficial EFATCA.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE