Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Tolontan, dezvaluiri EXPLOZIVE. Alina Gorghiu: A fost singura mea interactiune cu acest Secureanu

Postat la: 01.12.2016 - 13:15 | Scris de: Ziua News

0

Liderii PNL Vasile Blaga şi Alina Gorghiu au participat, în 3 martie 2016, la Râmnicu Vâlcea, la inaugurarea căminului de bătrâni privat al fostului manager de la Spitalul Malaxa, Florin Secureanu, iar firme ale apropiaţilor acestuia, precum şi firme apropiate tandemului Sorin Oprescu - Solomon Wiegler aveau contracte cu unitatea medicală, scrie Gazeta Sporturilor.

De asemenea, la inaugurare au fost prezente numeroase oficialităţi locale.

Contactată de GSP, Alina Gorghiu a precizat: "Am primit o invitaţie prin PNL să mergem la inaugurare. A fost singura mea interacţiune cu acest Secureanu, în faţa a zeci de oameni”. Ea a avertizat şi că va da în judecată pe oricine spune că are "altă legătură cu acest om”.

'Cumințenia' lui Brâncuși încinge spiritele: Guvernul, ACUZAT că a vrut 'să se spele de mâini'

Cei care controlează căminul de bătrâni sunt Secureanu prin asociere cu o fundaţie a lui, Fundaţia Mare Priorat Român Autonom, care se revendică din Ordinul Cavalerilor de la Malta şi are sediul pe strada Grădiştea Floreştilor, Bucureşti, aceasta fiind şi adresa casei pe care şi-o construieşte managerul de la Malaxa.

Faptul că Florin Secureanu a obţinut bani din parteneriatul cu Primăria Vîlcea, folosind numele Cavalerilor de la Malta i-a determinat pe cei din ordin să dea un comunicat: ”Dl. Adrian Secureanu foloseşte numele, emblema şi reputaţia Ordinului Suveran de Malta în mod abuziv şi ilegal, cu scopuri exclusiv pecuniare şi personale, ducând în eroare potenţiali donatori sau finanţatori”.

Sursele Gazetei Sporturilor spun că Secureanu a avut legături în PSD, PNL şi PC şi că "oameni de încredere ai unor primari apăreau şi plecau din biroul lui Secureanu cu o cărămidă de bani". Aceleaşi surse vorbesc despre geanta cu bani pe care fostul manager o avea.

Un prim INCIDENT la parada de 1 Decembrie: Un bărbat care avea un pistol, luat pe sus de SPP-iști

Căminul din Vîlcea al lui Secureanu s-a închis imediat după inaugurare, fără să fi funcţionat nici măcar o zi, însă factura de energie electrică de 800 de lei a fost achitată de Spitalul Malaxa.

Odată cu suplimentarea fondurilor spitalelor în urma tragediei din Colectiv, Florin Secureanu a crescut şi cheltuielile, contractând lucrări cu firme ale apropiaţilor săi, Gazeta Sporturilor menţionând firme ale lui Cristian Ioniţă.

Angajaţii spitalului vorbesc despre achiziţii de aparatură şi vase pentru bucătăria unităţii sanitare cu valori de 10.000 de euro şi despre "rasteluri de depozitare" de 45.900 de lei, cumpărate de la firma Mastergamer Interactiv SRL, care avea ca obiect principal de activitate"activităţi de jocuri de noroc şi pariuri".

O altă firmă, La Ursul Polar, deţinută, conform GSP, de Ionuţ Tănase, a facturat, în aceeaşi zi, dulapuri refrigeratoare în valoare de 35.000 de euro.

Şi firma Griffon Management, aparţinând Mirelei Toma, numită "nepoţica" şi cea căreia spitalul i-a achitat operaţia de slăbire, avea contract de consultanţă cu unitatea medicală, întocmind "chestionare de evaluare a satisfacţiei pacientului”. Griffon Management are contracte şi cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila.

Un angajat al spitalului povesteşte şi că ”Sorin Oprescu a fost principalul susţinător al managerului Secureanu şi că "omul de taină al lui Oprescu, Solomon Wigler, a fost plantat în Consiliul de Administraţie de la Malaxa”. Aceeaşi sursă identifică trei firme apropiate duetului Oprescu – Wigler pe lista furnizorilor spitalului: Alex General Business, Alsa Imed SRL şi Farmvil Media SRL.

Gazeta Sporturilor prezintă şi o convorbire telefonică în Anglia cu Marius Ghica, 33 de ani, fost băiat în casa lui Florin Secureanu în 2010-2012.

”Secureanu se enerva foarte rău, urla, ţipa, pe mine mă lovea. Apoi venea, îşi cerea scuze, era prietenos, dar a doua zi o lua de la capăt”, povesteşte Marius, orfan şi crescut la o casă de copii din Dîmboviţa, care era folosit ca paravan de fostul manager Secureanu.

”Mă folosea ca să semnez tot felul de lucruri, nu ştiu exact ce. Îmi păstra buletinul la el. De fapt, buletinul meu a rămas la Secureanu cînd am venit la muncă aici, în Anglia”, povesteşte bărbatul.

Florin Secureanu a fost demis, marţi, de primarul Capitalei, după ce Gazeta Sporturilor a relatat că acesta scoate bani din bugetul unităţii medicale în baza unor facturi fictive emise către o firmă din Iaşi care este dizolvată din vara anului trecut, decontând inclusiv înmormântări ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie. Totodată, la Spitalul Malaxa au fost marţi, pentru a ridica documente, şi procurorii DNA.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE