Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Tudorel Toader, declarații dupa anunțul Comisiei Europene: MCV ar putea fi ridicat anul viitor

Postat la: 15.11.2017 - 11:54 | Scris de: Ziua News

0

Comisia Europeană a publicat miercuri raportul privind progresele înregistrate de România în cadrul mecanismului de Cooperare şi Verificare, anunţând că s-au făcut progrese în domenii precum verificarea conflictelor de interese, dar sunt menţionate şi provocări la adresa independenţei Justiţiei.

Comisia Europeană a publicat raportul MCV: Provocările la adresa independenței sistemului judiciar reprezintă o serioasă sursă de îngrijorare

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a afirmat miercuri, referindu-se la concluziile raportului MCV, care consemnează încetinirea reformelor, că documentul are o concluzie pozitivă, respectiv că România îşi poate îndeplini obiectivul ridicării MCV în actualul mandat al comisiei.

Principalele declarații:

În urmă cu puțin timp a fost publicat raportul Comisiei. Concluzia este aceea că România își poate îndeplini obiectivul ridicării MCV-ului în actualul mandat al comisiei, ceea ce înseamnă pe parcursul anului 2018.

A fost publicat un comunicat de presă, parte din declarația de presă a lui Timmermans și raportul în integralitatea sa. Am prezentat concluzia raportului, care este pozitivă.

Am să redau câteva dintre ideile transmise de Timmermans. Constată progresele îndeplinite în realizarea celor 12 recomandări. Putem să lucrăm împreună. Contez pe Guvernul României să evite reformele, să evite pașii înapoi, mai sunt lucruri de îndeplinit.

Am luat act de evaluarea Comisiei cu privire la progresele înregistrate de România.

Este și angajamentul pe care ni l-am asumat acela că la preluarea președenției consiliului România să nu se află sub MCV. Evoluțiile înregistrate se încadrează în acest angajament. Raportul constată progresele realizate în privință majorității recomandărilor.

În privința recomandării numărul unu referitoare la numirea procurorilor de rang înalt comisia se referă la proiectele Legilor Justiției, aflate în prima etapă a procedurii legislative. Raportul se referă la soluții legislative care sunt încă în dezbatere, prin urmare nu la soluții legislative aplicabile, incidente, adoptate în legislația în vigoare.

Am avut și am o continuă colaborare cu Comisia Europeană, colaborare realizată prin intermediul corespendențelor purtate și prin întâlnirile periodice cu Frans Timmermans.

- în curs de actualizare

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE