Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Tudorel Toader, raspuns TRANSANT pentru Comisia Europeana: Preocuparile din raportul MCV sunt NEFONDATE

Postat la: 15.11.2017 - 12:14 | Scris de: Ziua News

0

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, dă asigurări Comisiei Europene (CE) că preocupările privind independența sistemului judiciar sunt nefondate. Toader susţine că oficialii CE sunt îngrijoraţi, deşi se referă la legi care nu au fost promulgate şi nu au trecut de prima lectură.

Citeşte şi: Andronic aruncă BOMBA la comisia SIPA. Dezvăluiri despre implicarea foştilor miniştri Cătălin Predoiu şi Raluca Prună / VIDEO

"Noi avem acest MCV de 10 ani de zile, un proces de durată, cu recomandări care au fost schimbate pe parcurs. În mod evident, într-un deceniu de monitorizare, prin toate raportele, Comisia a constatat evoluţii ireversibile. Dacă vă referiţi la momente de stagnare, ele au fost evidente, important e că nu s-au înregistrat regrese, iar evoluţia este aceea de atingere a standardelor de îndeplinire a fiecăreia dintre cele 12 recomandări.

Vezi AICI raportul MCV!

Aţi făcut referire la o anumită preocupare. Reţinem faptul că ea izvorăşte din raportarea la un debut de proces legislativ, la un pachet de legi care nu a trecut de prima comisie, darămite să ajungă la promulgare. Numai forma finală a legii produce efecte juridice şi ne va permite o evaluare a incidenţei prevederilor asupra legilor justiţiei, asupra independenţei justiţiei.

În faza în care ne aflăm, referirea e de poziţionare, de preocupare şi nu de fond pentru că ne referim la legi care nu au trecut nici de prima lectură.", a mărturisit ministrul justiţiei, Tudorel Toader.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Comisia de anchetă sesizează Ministerul Justiţiei după refuzul lui Kovesi .

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE