Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Tudose: Medicii de familie au fost nevoiți sa se transforme mai mult in contabili; incercam sa gasim soluții

Postat la: 15.11.2017 - 14:54 | Scris de: Ziua News

0

Medicii de familie au fost nevoiți să se transforme "mai mult în contabili decât să își facă meseria", a afirmat miercuri premierul Mihai Tudose, precizând că la nivelul Guvernului se încearcă găsirea unor soluții pentru ajutarea acestora.

a3cca81c-e054-473a-a3b4-b12b90df3532

"Am avut împreună cu dl viceprim-ministru Ciolacu, cu dl ministru Bodog o discuție, sper eu, bună cu reprezentanții medicilor de familie. (...) Chiar au dreptate și, din păcate, chiar au foarte multă dreptate. Spun din păcate fiindcă sistemul este în continuare foarte greoi, foarte birocratizat și medicii de familie s-au transformat sau au fost nevoiți să se transforme mai mult în contabili decât să își facă meseria. Încercăm să găsim soluții. Prima etapă este vineri, într-o consultare pe draft, și de luni să încercăm, și împreună cu Ministerul de Finanțe, să reglăm niște lucruri", a declarat Tudose, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a discutat miercuri, la Guvern, cu o delegație a medicilor de familie care au protestat în Piața Victoriei. Protestul, care a început în jurul orei 11,00, a fost anunțat pe site-ul Societății Naționale de Medicina Familiei. "Mâine (miercuri — n.r.), de la ora 11,00, medici de familie și pacienți din toate județele vor veni în Piața Victoriei să militeze pentru un act medical curat și pentru o asistență primară puternică. (...) În piață vor suna ceasurile la fiecare jumătate de oră, iar la ora 12,00 ne vom reînnoi jurământul de medici", se preciza pe site-ul Societății Naționale de Medicina Familiei.

Reprezentanții medicilor de familie și ai pacienților din mai multe județe au pichetat la începutul lunii sediile prefecturilor și caselor județene de asigurări de sănătate. Ei au acuzat subfinanțarea asistenței medicale primare și imposibilitatea medicilor de familie de a-și practica meseria în condiții optime.

Președintele Societății Naționale de Medicina Familiei, Rodica Tănăsescu, declara, la începutul lunii, că legea în domeniu ar trebui modificată în ceea ce privește regulile administrative de prescriere, unde sunt o mulțime de prevederi care interzic medicului de familie să elibereze rețete cu medicație frecvent folosită și la care pacientul nu are acces, și nu în privința regulilor profesionale.

AGERPRES/(A, AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE