Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Tulcea: Membrii Consorțiului Universitaria renunța condiționat la autosuspendarea din Consiliul Național al Rectorilor (FOTO)

Postat la: 21.04.2017 - 20:54 | Scris de: Ziua News

0

Membrii Consorțiului Universitaria au decis, vineri, la Tulcea, să renunțe condiționat la autosuspendarea din Consiliul Național al Rectorilor (CNR), a declarat pentru AGERPRES rectorul Academiei de Studii Economice din București, Nicolae Istudor, la sfârșitul lucrărilor consorțiului.

4d3154b9-3b69-4654-b775-e0dd711a359d

''Am decis renunțarea la autosuspendarea din CNR, dacă întreaga conducere a Consiliului, vorbim de președinție, secretariat și vicepreședinție, se depolitizează și dacă votul în cadrul CNR va fi proporțional cu numărul de cadre universitare, numărul de studenți și contribuția la activitatea de cercetare'', a declarat pentru AGERPRES rectorul ASE.

Cele două condiții impuse de membrii Consorțiului Universitaria vor fi transmise în scris conducerii CNR, astfel încât ele să poată fi dezbătute la următoarea reuniune a Consiliului, care va avea loc în perioada 15-17 iunie la Constanța.

''În alte state, în sisteme de educație avansate și mature, universitățile, care sunt percepute ca fiind cele mai importante în acele țări, sunt cele care imprimă ritmul și substanța schimbărilor strategice la nivel național. La noi, de multe ori, universități foarte mici, unele dintre acestea având doar două sau trei facultăți, cu un număr mic de profesori și de studenți, ajung să decidă și să facă propuneri care sunt acceptate, chiar dacă nu sunt în interesul întregului sistem de învățământ superior'', a precizat rectorul Universității București, Mircea Dumitru, fost ministru al Educației.

El a amintit că membrii Consorțiului Universitaria au decis în luna noiembrie a anului trecut, la Iași, autosuspendarea din CNR, ca urmare a unor poziții critice exprimate de Consiliu față de unele propuneri legislative ale Ministerului Educației.

Lucrările Consorțiului Universitaria, care s-au desfășurat joi și vineri la Tulcea, s-au încheiat cu un meci de fotbal în sală. În componența echipei profesorilor universitari, rectorul ASE a fost atacant, iar regizorul Toma Enache — mijlocaș.

''Deocamdată, sunt pe banca de rezerve, dar voi intra pe teren. Am venit să pregătesc filmarea din luna mai pentru noul meu film. Unul din locurile de filmare este aici, la Tulcea. Dacă tot m-am întâlnit cu prietenii mei, m-am hotărât să vin să joc, cu atât mai mult cu cât n-am mai intrat pe teren de multă vreme'', a afirmat Toma Enache.

Profesorii universitari au jucat cu echipa ''Amicii Tulcea'', media de vârstă a jucătorilor fiind de 52 de ani. ''Cel mai tânăr jucător are 43 de ani, iar cel mai în vârstă are 64 de ani. Jucăm de multă vreme, iar unitatea este atuul nostru. Nu știu de-i vom învinge pe profesori'', a afirmat decanul de vârstă al echipei ''Amicii Tulcea'', Mihai Șacu.

Consorțiul Universitaria funcționează de 21 de ani, numără circa 30% din studenții din România, 25% din cadrele didactice universitare din România, iar în 2016, potrivit reprezentanților consorțiului, a asigurat 52% din producția științifică a anului.

Următoarea întâlnire a consorțiului va avea loc în a doua parte a lunii octombrie, la Timișoara.

AGERPRES/(A, AS-autor: Luisiana Bîgea, editor: Diana Dumitru, editor online: Gabriela Badea)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE