Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


UE il felicita pe Rohani pentru realegere și promite ca va continua punerea in aplicare a acordului nuclear

Postat la: 20.05.2017 - 17:55 | Scris de: Ziua News

0

Șefa diplomației europene Federica Mogherini l-a felicitat sâmbătă pe președintele iranian Hassan Rohani pentru realegerea sa în fruntea țării și a promis că Uniunea Europeană va continua să pună în aplicare acordul nuclear încheiat în 2015, relatează AFP.

51069e61-085c-4e5a-9253-0bd3b2bd45a2

"Iranienii au participat cu pasiune la viața politică a țării lor. Îl felicit pe președintele Rohani pentru mandatul primit", a scris Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pe Twitter.


"UE este pregătită să continue să acționeze pentru punerea în aplicare a Planului comun de acțiune globală (acordul privind programul nuclear iranian), angajamentul bilateral, pacea regională și îndeplinirea așteptărilor tuturor cetățenilor din Iran", a adăugat ea.

La șase luni după încheierea unui acord nuclear istoric între Iran și marile puteri, UE a ridicat în ianuarie 2016 sancțiunile sale economice și individuale impuse Iranului din cauza activităților sale nucleare controversate. Cu toate acestea, UE a menținut sancțiunile impuse în 2011 cu privire la încălcarea drepturilor omului în Iran.

Hassan Rohani, în vârstă de 58 de ani, care și-a consacrat cea mai mare parte a primului său mandat pentru negocierea acordului nuclear cu marile puteri, a fost reales în funcție, pentru un al doilea mandat de patru ani, cu 57% din voturi, a anunțat sâmbătă ministrul de interne, Abdolreza Rahmani Fazli.

"Poporul iranian a ales calea de a înțelege cu lumea" prin votul său de vineri, a declarat sâmbătă președintele Rohani după anunțarea rezultatului alegerilor.

"Mesajul poporului nostru a fost exprimat în mod clar. Poporul iranian a ales calea de a se înțelege cu lumea, departe de extremism", a spus Rohani într-un discurs difuzat la televiziunea de stat Irib.

AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Moise, editor online: Anda Badea)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE