Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Venezuela: Alegerile regionale au fost amanate pentru 2017

Postat la: 19.10.2016 - 00:55 | Scris de: Ziua News

0

Autoritățile electorale din Venezuela au anunțat marți amânarea alegerilor regionale, prevăzute inițial la sfârșitul lui 2016, pentru sfârșitul primului semestru al anului 2017, în timp ce popularitatea președintelui Nicolas Maduro atinge un minim istoric, relatează AFP.

50bb2673-ccd8-4aaf-a194-138b413b9779

Această țară producătoare de petrol fiind în plină criză economică din cauza prăbușirii barilului de țiței, șapte venezueleni din zece doresc plecarea președintelui.

"Alegerile regionale (pentru a alege guvernatorii statelor) vor avea loc la sfârșitul primului semestru din 2017", a anunțat la postul național de televiziune președinta Consiliului Național Electoral (CNE), Tibisay Lucena, fără să ofere explicații.

În schimb, alegerile municipale vor fi organizate așa cum este prevăzut "în al doilea semestru din 2017", a adăugat ea.

Anunțul a fost făcut într-o atmosferă politică tensionată, opoziția de centru-dreapta încercând să organizeze un referendum pentru revocarea președintelui socialist Nicolas Maduro, ales în 2013 pentru un mandat care se încheie în 2019.

Pentru aceasta, Masa Unității Democratice (MUD), coaliția de centru-dreapta majoritară în parlament, va încerca între 27 și 29 octombrie să strângă patru milioane de semnături în favoarea consultării populare, ultima etapă necesară pentru a putea convoca referendumul.

Opoziția denunță însă în ultimele luni o serie de obstacole pe care le întâmpină, acuzând în special CNE că întârzie procesul pentru a-l apăra pe șeful statului.

AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza, editor online: Ada Vîlceanu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE