Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Victoria unei asociatii de proprietari din Constanta: PUZ-ul din Tomis II, anulat definitiv de instanta!

Postat la: 19.10.2016 - 17:10 | Scris de: Ziua News

0


Asociaţia de Proprietari A2 din Constanţa a câştigat în instanţă! Oamenii au obţinut, la recurs, anularea definitivă a PUZ-ului proiectului imobiliar care prevedea constuirea unui bloc de şapte etaje pe spaţiul verde din faţa unui bloc de patru etaje, de pe bulevardul Tomis, vis-a-vis de Capela Militară.
 
În urmă cu puţin timp, avocatul Ion Stelian-Cristian a scris pe facebook următorul mesaj: „Simt nevoia să mă bucur zgomotos şi să strig încă o data: Se poate! Astăzi am avut recursul în procesul având ca obiect anularea PUZ-ului din Tomis II. Acum câteva minute am aflat soluția: am câștigat acest proces, iar PUZ-ul rămâne anulat definitiv. Determinarea locuitorilor din zona si profesionalismul judecătorilor au fost esențiale pentru demontarea acestui abuz. E greu de crezut ca vor mai putea construi ceva acolo, dar vom vedea... Era si păcat de așa frumusețe de spațiu verde!“
 
Reamintim că, peste drum de parcul din Tomis II, pe o porţiune cuprinsă între Liceul Internaţional de Informatică şi intersecţia de la Spitalul Judeţean, o pancartă anunța vara trecută intenția privind edificarea a două noi blocuri de câte şapte nivele pe spaţiu verde, chiar în faţa unor blocuri de câte patru etaje. Intenția îi aparținea Elenei Apostol, care a iniţiat un Plan Urbanistic de Detaliu.

Locatarii  reuniți în Asociaţia de proprietari A2 nu au acceptat ca, prin ridicarea noilor construcţii, să le fie afectate însorirea şi intimitatea şi să fie expuşi la o supraaglomerare a zonei, astfel că s-au adresat imediat Tribunalului Constanța. Pe 19 februarie, instanța a dispus admiterea în parte a cererii formulate de Asociaţia de Proprietari A2 în contradictoriu cu Consiliul Local al Municipiului Constanţa. Totodată, judecătorii au dispus anularea parţială a HCLM nr.52/30.01.2012, respectiv în ceea ce priveşte aprobarea PUZ pentru zona ZRL5c lot 1 şi 2.

În anul 2008, ZIUA de Constanţa nota faptul că, în apropierea Spitalului Judeţean, pe o bucată de pământ pe care toată lumea o ştie ca fiind spaţiu verde, aveau să se ridice două blocuri cu câte 13 etaje. Beneficiara impresionantei lucrări era aceeaşi Elena Apostol, care depusese la Agenţia pentru Protecţia Mediului documentele pentru obţinerea unui aviz de mediu. Acelea arătau că, în conformitate cu certificatul de urbanism nr. 159 din 16 ianuarie 2007, emis de Primăria Constanţa, se ajunsese în faza de „PUZ parţial“. „Acest tip de plan este inexistent în documentaţiile de specialitate din domeniul urbanismului, fiind un hibrid între PUD şi PUZ“, se mai specifica în actele depuse la APM. De asemenea, se mai prezentau şi o serie de disfuncţionalităţi, printre care faptul că pe amplasament nu există reţele edilitare. O altă problemă descrisă era lipsa locurilor de parcare, pentru care ar fi trebuit să se recurgă la amenajarea unora subterane. „Însă, în cazul amplasării unei clădiri în zona blocului A2, între blocurile TS2 şi TS3, se vor asigura două nivele de subsol cu parcaje subterane cu capacitatea maximă de 22 de locuri“, se arăta în documentele de la acea dată.
 Citeşte şi:

Decizie istorică pentru Constanța Instanța a anulat un PUZ. Un spațiu verde, salvat de la betonare (document + galerie foto)
 
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE