Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Ziua Naționala a Romaniei omagiata in plenul Parlamentului European

Postat la: 01.12.2016 - 12:14 | Scris de: Ziua News

0

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a omagiat, într-un discurs susținut în ședința plenară a Parlamentului European, Ziua Națională a României și a vorbit despre nevoia de a comemora sacrificiile făcute de sute de mii de români de-a lungul secolelor pentru realizarea unității naționale.

”1 Decembrie este momentul care omagiază sacrificiile făcute de sute de mii de români de-a lungul secolelor pentru realizarea unității naționale. Peste 300.000 de soldați români au murit în Primul Război Mondial pentru acest obiectiv. Dintre aceștia, peste 22.000 au murit și au fost înhumați peste hotarele țării. Pentru că această zi este a tuturor românilor, oriunde s-ar afla ei, am decis să mă reculeg la mormintele celor opt soldați români uciși în Primul Război Mondial, aici în Belgia, la Mons”, a declarat Victor Negrescu.

Citește și: Gorghiu, mesaj de 1 Decembrie: 'Îi doresc României să meargă doar înainte'

Marcând în plenul Parlamentului European Ziua Națională a României, Victor Negrescu a adresat un apel la solidaritate partenerilor europeni, cerându-le să susțină proiectul de țară al României în perioada premergătoare centenarului. Totodată, europarlamentarul le-a urat ”La mulți ani” românilor de pretutindeni și a subliniat importanța orașului Alba Iulia în contextul Marii Uniri de la 1918, exprimându-și speranța că municipiul va beneficia în viitor de mai multă atenție din partea autorităților române.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE