Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Ziua Nationala a Romaniei. Blocul de parada militara Bucuresti. Cine participa de la Constanta. Cine comanda detasamentele

Postat la: 01.12.2016 - 03:40 | Scris de: Ziua News

0Anul acesta, cu prilejul Zilei Naționale a României, la Blocul de paradă militară vor participa peste 3.000 de militari și specialiști de la Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informații, precum și peste 300 de mijloace tehnice, din care aproximativ 50 de aeronave.
 
În premieră participă un detașament de studenți și medici militari rezidenți, avioanele multirol F-16 Fighting Falcon, tehnica de transport ușoară (motociclete enduro și ATV-uri) pentru forțele pentru operații speciale și poliția militară, noua ținută combat care va intra în dotare în anul 2017.
 
Dispozitivul de defilare este constituit din blocuri de paradă, organizate pe detaşamente, cu trupe şi tehnică ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi ale Serviciului Român de Informaţii.

De asemenea, participă la parada de 1 Decembrie Asociaţia Tradiţia Militară, membră a  Uniunii Europene a Asociaţiilor Istorico-Militare.
Comandantul paradei este generalul-locotenent Adrian TONEA, locţiitorul şefului Statului Major General.
 
Cine participă de la Constanța și din județ
 
Primii care vor trece prin fața tribunei oficiale vor fi militarii din detaşamentul Statelor Unite ale Americii, compus din puşcaşi marini şi militari din cadrul Marinei Statelor Unite ale Americii, care fac parte din Batalionul 2 Puşcaşi Marini şi Batalionul 2 Sprijin Logistic de luptă din Baza Camp Lejeune din Carolina de Nord.

Militarii americani sunt dislocaţi la baza militară de la Mihail Kogălniceanu în cadrul Forţei de Rotaţie a Mării Negre, efectivele schimbându-se la fiecare 6 luni.
 
Statul Major al Forțelor Navale
 
Urmează în dispozitiv, blocul de paradă al Forţelor Navale, care este alcătuit din trei detaşamente, comandate de comandorul Marian Ciobotaru, comandantul fregatei „Regina Maria”.

Primul detaşament este alcătuit din soldaţii profesionişti de la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale, care sunt echipaţi în noua ţinută combat. Detaşamentul este condus de căpitan - comandorul Florin Tudorașcu, comandantul navei purtătoare de rachete „Zborul”.

Militarii din subordinea Comandamentului Flotei Maritime defilează în al doilea detaşament al Forţelor Navale, care este condus de căpitan - comandorul Vasile Lalău, comandantul corvetei „Amiral Petre Bărbuneanu”.

Sub comanda maiorului Virgil Popescu, infanteriştii marini încheie dispozitivul de defilare al Forţelor Navale.

Aceştia s-au întors de curând din Letonia, unde au participat la Exerciţiul NATO “SILVER ARROW 16”, în care au fost cuprinse exerciţii în teren şi trageri de luptă, conform unor scenarii complexe.
 
În continuare, prezintă onorul Detaşamentul studenţilor Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”din Constanţa, comandat de căpitan-comandorul Mircea Târhoacă.

La paradă participă și un elicopter IAR – 330 PUMA Naval, din dotarea Grupului de Elicoptere al Forţelor Navale.

Forţele Navale sunt reprezentate la parada tehnicii din acest an cu un Dispozitiv Mobil de Lansare a Rachetelor de la Divizionul 150 Rachete Navale.

Dispozitivele Mobile de Lansare a Rachetelor sunt maşini de luptă care lansează rachete asupra navelor de suprafaţă inamice, asupra mijloacelor de desant şi a navelor de transport.

Sursa foto: Facebiik mapn
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE