Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Ziua Recunoștinței - intr-o cantina sociala din București; pizza și pește din Alaska, in meniu (FOTO)

Postat la: 15.11.2017 - 15:24 | Scris de: Ziua News

0

Ziua Recunoștinței a fost adusă într-o cantină socială din Capitală, miercuri, când reprezentanți ai ambasadei SUA la București și ai Marinei americane au servit beneficiarii din acest loc cu un meniu ce a inclus pește din Alaska și pizza.

d1e1260b-d32a-41e7-96d4-9e72df0b63b5

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Evenimentul de la Cantina Socială Marathon — deschisă zilnic pentru aproximativ 450 de persoane care au venituri sub 600 de lei — a fost un gest de a împărtăși o parte din tradițiile Statelor Unite ale Americii cu România, a spus consilierul pentru presă și cultură al ambasadei SUA, Ronald E. Hawkins.

"Ziua Recunoștinței este o perioadă când ne gândim la toate lucrurile bune din viețile noastre. Am vrut să oferim, la rândul nostru, ceva din ce ni s-a dat", a spus Hawkins. El s-a așezat în bucătăria deschisă din cantină, unde a servit zecile de persoane venite în acest loc. Lui i s-au alăturat voluntari de la Ambasada SUA și reprezentanți ai Detașamentului Infanteriei Marine americane.

Deasupra spațiului de servire, în cantină, o inscripție pe perete, însoțită de trei simboluri religioase — crucea, semiluna și steaua lui David — arată că toți sunt bineveniți în acest spațiu. Cel care a deschis acest loc pentru cei nevoiași, în 2010, Levent Atin, visează ca acest loc să găzduiască, la un moment dat, 1.000 de persoane. Levent Atin spune că a decis să facă eforturi pentru crearea unei cantine sociale după ce a văzut, în București, "bătrânii români pe care nu îi îngrijea nimeni".

"Am început să îi îngrijim noi, cât putem", a declarat Levent Atin, adăugând că beneficiarii cantinei, din punctul său de vedere, fac parte din familie. Refuză să spună care sunt costurile lunare pentru întreținerea cantinei, dar detaliază că în fiecare zi cei cu venituri mici sau oameni fără adăpost mănâncă ciorbă, felul doi, salată sau desert, iar în sezonul rece le este oferit ceai.

O mică plachetă arată că respectiva cantină de pe Bulevardul Basarabia este dedicată memoriei familiei lui Levent Atin.

Ziua Recunoștinței este celebrată, anul acesta, pe 23 noiembrie. Populara sărbătoare din America de Nord este dedicată și recoltei, dar are ca scop exprimarea gratitudinii față de ceea ce a adus anul fiecărei persoane din comunitate.

AGERPRES/(A, AS — autor: Oana Ghiță, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE