Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce spune Christoph Daum despre înfrângerea cu Polonia

Postat la: 12.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Selecționerul Christoph Daum a declarat vineri seara, după înfrângerea cu scorul de 3-0 suferită în meciul de pe teren propriu cu Polonia, că trebuie să recunoască faptul că România a pierdut în fața unei echipe mult mai bune.

Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă de selecționata Poloniei cu scorul de 3-0 (1-0), vineri seara, pe Arena Națională din București, într-un meci contând pentru Grupa E a preliminariilor CM 2018. "Am pierdut în fața unei echipe a Poloniei foarte bine organizate. Din păcate nu am reușit să câștigăm duelurile individuale nici pe faza defensivă și nici pe cea ofensivă. Am încercat să creăm presiune în debutul celei de-a doua reprize, dar nici așa nu am avut ocazii de gol. Trebuia să fim mai organizați, să ne apărăm mai bine pentru că la primul lor gol de exemplu, Grosicki a înscris din fața a patru jucători de-ai noștri. Trebuie să recunoaștem că am pierdut în fața unei echipe mult mai bune", a spus selecționerul României.

Acesta a afirmat că echipa sa trebuie să învețe din acest eșec pentru a deveni mai puternică. "În primul rând, de apărare nu sunt responsabili doar ultimii patru jucători, ci întreaga echipă. Este o înfrângere la care nu ne așteptam și trebuie să învățăm din ea pentru a fi mai puternici, fără să mai facem greșelile individuale pe care le-am făcut azi. Mereu e aceeași poveste, cei care nu au fost convocați sunt câștigători în astfel de conjuncturi. Da, Tamaș joacă bine la Steaua, dar am văzut că și Dragoș Grigore joacă bine. Azi poate nu a reușit să repete prestațiile bune, dar cer mai mult respect pentru el. Criticile sunt acceptate, însă el a făcut multe lucruri bune pentru România. Tamaș joacă bine, dar credeți-mă că azi foarte mulți fundași ar fi avut probleme", a explicat Daum. Selecționerul a admis că șansele la calificare au scăzut, precizând că poate ar fi bine ca România să se concentreze pe locul doi al grupei, cel care asigură participarea la baraj.

"Ca antrenor trebuie să fii mereu optimist și un exemplu pentru jucătorii tăi. Trebuie să le arăți că totul este posibil, deși acum situația este destul de dificilă. Poate acum ar trebui să ne concentrăm pe locul doi în această grupă de calificare. Eu sunt de vină, eu sunt cel care trebuie atacat, dar cred că toată lumea știe că este nevoie de timp. Iar poate că mie nu îmi este acordat acest timp din partea presei. Eu am misiunea să construiesc o echipă nouă și în același timp să obțin maximum cu echipa actuală. Am văzut azi multe limitări în joc, iar ele nu se pot schimba peste noapte. Este adevărat, șansele de calificare au scăzut, dar trebuie să ne punem întrebarea ce echipă va reuși să învingă Polonia dacă ea va juca la fel ca azi. Sunt optimist că putem mai mult. E normal să apară criticile acum, îmi doresc însă ca fiecare dintre noi să învețe din ceea ce s-a întâmplat în această seară. Nu are rost să uităm de calificarea pentru CM din Rusia. Se întâmplă multe în fotbalul de azi, nu trebuie să renunțăm acum pentru că mai sunt 18 puncte în joc. Calitatea jucătorilor noștri este mai bună decât ce am văzut în această seară. Este de lucru, dar din punctul meu de vedere nimic nu e pierdut. Știam de la început că va fi greu să ne calificăm la Cupa Mondială, dar cred că de la meciul următor vom fi o echipă mai bună. Azi am jucat sub nivelul nostru, nu ne-am putut etala calitățile. Să pierzi cu 0-3 este dezamăgitor, dar trebuie să fim fair-play, să vedem cum a jucat Polonia și să admitem că jucătorii lor sunt la alt nivel", mai spus Daum.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE