Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












57% dintre românii din străinătate vor să se întoarcă acasă

Postat la: 07.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Conform rezultatelor celui mai recent studiu despre diaspora românească, realizat în luna august a acestui an, 57% dintre românii emigrați vor să se întoarcă în țară.

În funcție de țara de emigrație, cele mai mari procente se înregistrează în Italia (68%) și Marea Britanie (63%), iar cele mai mici în Germania și Statele Unite (43%), după cum arată rezultatele sondajului comandat de RePatriot (proiect al Fundației Romanian Business Leaders), realizat de Open-I Research, în contextul Summit-ului de business "Investim în România" din București și Poiana Brașov, unde sunt așteptați peste 250 de oameni de afaceri români din toată lumea.

Conform documentului menţionat, 40% dintre românii care au plecat din ţară în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit au luat această decizie pentru că le era foarte greu să se descurce cu banii, în timp ce alţi 29% dintre cei chestionaţi au spus că, peste hotare, au găsit un serviciu mai bine plătit. Legat de avantajele emigării, 72% dintre cei care au participat la acest sondaj au răspuns că pe primul loc este mentalitatea diferită faţă de cea existentă în România, în timp ce alţii au spus că se pune mai mult accent pe sistemul sanitar, respectul faţă de cetăţean, dar şi că este mai puţină corupţie. În ceea ce priveşte planurile de viitor, 57% dintre românii imigranţi au declarat că vor să se întoarcă acasă, în România, cei mai mulţi- 68% - fiind cei plecaţi în Italia, urmaţi de cei ajunşi în Marea Britanie, Franţa, Canada, Spania, SUA, Germania.

Dar, de ce s-ar întoarce românii acasă? Pentru cei mai mulţi dintre aceştia, principalul motiv este regăsirea "cuibului", în contextul în care 68% spun că vor să fie "din nou acasă". Dar, foarte promițător este şi faptul că 47% vor să facă şi ceva pentru România, iar 39% vor să înceapă o afacere în țară. Astfel, dintre românii din Marea Britanie care vor să se întoarcă în țara natală, 56% vor să înceapă o afacere. Numai că aceia care vor să revină în ţară sunt de părere că se vor lovi de o mai veche problemă existentă în România - corupția. Chestionarul a fost completat online de către 1192 români emigrați în țări precum Spania, Italia, Marea Britanie, Irlanda, Germania, SUA, Franța, Canada, Austria, Norvegia, Belgia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE