Get Adobe Flash player
Primola Ziuanews.ro Cauti un job?

ADMITERE LICEU 2013. Liceele din COVASNA

Postat la: 04.07.2013 - 22:55 | Scris de: Viorica Ispas

0

Promovarea examenului de EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 a fost doar un pas pentru absolvenții clasei a VIII-a. După ce au luat în număr foarte mare note peste 5, elevii intră începând cu data de 5 iulie în focul admiterii în liceu. ZIUAnews vă prezintă cele mai bune, dar și cele mai slabe licee din județul COVASNA.

Părinți și copii de-o potrivă au început deja lupta pentru admiterea în liceu a proaspeților absolvenți ai clasei a VIII-a. Notele obținute la Evaluarea națională 2013 în județul COVASNA, sunt foarte mari, dar clasamentul celor mai bune licee rămâne același.

Cel mai bun liceu din județ, la care se intră cu cele mai mari medii în fiecare an Liceul Teoretic "Szekely Miko" din Sfântu Gheorghe. Școala adună an de an cei mai buni elevi din județul COVASNA.

Potrivit site-ului AdmitereLiceu.ro pe locul al doilea în topul liceelor din județul COVASNA se află Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Sf. Gheorghe, iar pe locul al treilea este Liceul Teoretic "Mikes Kelemen" tot din Sf. Gheorghe.

Cele mai slabe trei licee din județ sunt Grup Școlar "Constantin Brâncuși" din Sf Gheorghe, Grup Școlar Puskas Tivadar Sf. Gheorghe și Grup Școlar "Nicolae Bălcescu" din Întorsura Buzăului.

În perioada 5-6 iulie, elevii sunt așteptați, împreună cu părinții să depună fișele de înscriere în liceu. ZIUAnews vă oferă câteva sfaturi în legătură cu completarea fișelor de înscriere în liceu.

1. Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor
2. Completează pe primele locuri opțiunile pe care le dorești cel mai mult, chiar dacă nu ești sigur că media îți permite să intri la aceste opțiuni. NU ai nimic de pierdut. Continuă cu opțiuni care și-ar plăcea și apoi cele la care nu te-ar deranja să intri. Încheie cu opțiunile mai puțin dorite, dar la care se intră cu medii mai mici pentru a fi sigur că vei intra oricum.
3. Ține cont de prestigiul și mediile cu care s-a intrat la anumite licee în anii trecuți
4. Nu te limita la a trece doar câteva opțiuni. Trece cât mai multe pe fișa de înscriere pentru a avea o garanție că vei fi admis.
5. De la un an la altul, media de admitere la licee este tot mai mare.
6. Validarea fişelor este o operaţiune simplă, dar obligatorie pentru toţi candidaţii- eventualele greşeli apărute în transcrierea mediilor din cataloagele şcolare pe fişa de opţiuni, în completarea numelui candidatului sau scrierea neciteaţă a codurilor liceelor pot cauza.
7. Între momentul validării fişei şi repartizarea computerizată, fişele sunt centralizate în bazele de date judeţene şi de aici în baza de date naţională de la Ministerul Educaţiei Naționale.
8. După verificări multiple şi corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizată. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

VEZI aici topul liceelor din județul COVASNA

 

 

PUTETI CITI SI...
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

 • Cum comentează Ioan Talpeş mutarea biroului lui Victor Ponta la MApN

  Fostul director al Serviciului de Informaţii Externe, generalul Ioan Talpeş, a interpretat într-o manieră proprie gestul premierului Victor Ponta de a-şi muta biroul de la Guvern la sediul Ministerului Apărării Naţionale.

 • Putin: Autoritățile din Ucraina nu sunt legitime

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în emisiunea anuală de întrebări-răspunsuri, că alegerile prezidențiale din Ucraina nu vor fi legitime atâta timp cât țara are un președinte actual.

 • Radu Stroe se numără printre semnatarii noii plângeri penale împotriva lui Traian Băsescu

  Printre parlamentarii semnatari ai noii plângeri penale depuse joi la Parchet împotriva preşedintelui Traian Băsescu se numără şi unii deputaţi şi senatori care nu fac parte din PSD, unul dintre cele mai notabile exemple în acest sens fiind fostul ministru liberal de Interne, Radu Stroe, exclus recent din PNL tocmai din cauza apropierii de tabăra social-democrată şi a atacurilor la adresa conducerii propriului partid.

 • VREMEA DE PAȘTE 2014. Ploi și vânt puternic și în sâmbăta dinaintea PAȘTELOR

  Meteorologii au prelungit avertizările de vreme rea până sâmbătă dimineața la ora 9.00. Până la această dată, în cea mai mare parte a țării va ploua abundent, vântul va bate puternic și temperaturile vor fi mai scăzute decât normalul pentru această perioadă.

 • Justitia si matelotu'

  Intr-un grup pitoresc de tigani aflati la ceas de siesta, doua-trei guralive s-au indreptat spre un subiect al zilei tradus pentru ele in chicote lascive : « Auzisi fa ca lu' Justitia i-a pus-o unu' de zice ca-i cu barca ? Care Justitia fa !? Aia, a lu' Populara, de-o facu cu Romanu' aciuit la satra din deal! Si n-a zbierat fa violu' ? Nu, c-o tine-n dar si a prostit-o sa taca. Si ma-sa, Populara, nu stie cum s-o dea, ca marinaru'-i pe bune cu dom'sef de post, care i-a pus-o si ala de fo doua ori ! »

 • Ambasador rus la UE: Rusia nu are intenția de a anexa Transnistria

  Ambasadorul rus la Uniunea Europeană, Vladmir Cijov a declarat într-un interviu acordat CNN că „Rusia nu are intenția de a anexa Transnistria sua orice altă regiune din lume".

 • Silvia şi Petre Roman, cu copilul la tobogane

  Ori de câte ori are ocazia, deputatul Petre Roman profită de blândele raze de soare de primăvară pentru a merge cu copilul în parc. Zilele trecute, bunăoară, fotoreporterii ZIUAnews l-au surprins pe fostul premier însoţit de fiul său, Petrus, la un loc de joacă din Parcul Bordei. După ce au petrecut un timp împreună, la tobogane a ajuns şi soţia politicianului, Silvia Chifiriuc.

 • Petrolul Ploiești. Suporterii au mers la antrenament și s-au luat de jucători

  În jur de 200 de suporteri ai Petrolului Ploiești s-au dus, joi dimineața, la stadion, în timpul antrenamentului de dimineață al fotbaliștilor și i-au luat la rost pe jucători pentru înfrângerea și eliminarea din cupă de miercuri seara, în fața Astrei Giurgiu.

 • Victor Ponta: Declaraţia lui Vladimir Putin e îngrijorătoare. Suntem într-un moment de criză evident

  Premeierul Victor Ponta a declarat joi că declaraţia preşedintelui Federaţie Ruse, Vladimir Putin, cu privire la independenţa Transnistriei „este foarte îngrijorătoare".

 • Vladimir Putin: Sper să nu fiu nevoit să trimit armata rusă în Ucraina

  Președintele Rusiei, Vladmir Putin, a cerut, joi, Republicii Moldova și Ucrainei să ridice blocada impusă Transnistriei. Putin a mai precizat și că speră să nu fie nevoit să trimită armata rusă în Ucraina.

DIN CATEGORIE

 • TOP CITITE
 • TOP COMENTATE

Sondaj Ziua News

  • Credeți că PNL va obține 20% la europarlamentare?

  • VOTEAZA
  • Credeți că va fi despărțită Gabriela Firea de Florentin Pandele?

  • VOTEAZA