Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Amenzile de circulatie platite la jumatate in 15 zile in loc de 48 de ore

Postat la: 21.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, un proiect de lege prin care se stabileste ca soferii pot achita jumatate din contravaloarea amenzilor de circulatie in termen de 15 zile. Proiectul prevede, de asemenea, si implementarea un mecanism electronic de evidenta si comunicare a amenzilor contraventionale, precum si a platilor acestora, care va fi utilizat initial doar pentru amenzi rutiere, iar datele vor fi accesibile atat autoritatilor, precum si contribuabililor.

Astfel va fi eliminata obligatiei de a face dovada platii la agentul constatator si prelungirea termenului pentru plata la jumatate a amenzii minime de la 48 de ore, la 15 zile. Mecanismul propus va putea fi utilizat in "sistem pilot" pentru amenzile contraventionale la regimul circulatiei pe drumurile publice, aplicate conducatorilor de autovehicule, se arata in proiect. Daca trece de votul din Parlament, legea va putea fi aplicata si pentru alte amenzi contraventionale.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE