Exclusiv: Astrologul Tana Roşca, dezvăluiri despre “Apocalipsa” din 21 decembrie

Postat la: 17.12.2012 - 11:29 | Scris de: Alina Olteanu

0

Astrologul Tana Roşca a explicat, într-un interviu acordat în exclusivitate ZIUAnews, ce ne pregătesc de fapt astrele în 21 decembrie 2012, dată care marchează sfârşitul celebrului calendar mayaş şi, după unii, însăşi Apocalipsa.

Data de 21 decembrie 2012 este considerată ca marcând un moment extrem de special şi de către alte surse, fie ele noi sau vechi, mistice sau pur ştiinţifice. Dacă toate aceste surse s-au pus de acord asupra semnificaţiei speciale a datei de 21 decembrie 2012, nu acelaşi lucru se poate spune despre previziunile lor concrete privind ce ar urma să se întâmple în această zi. Printre scenariile vehiculate se numără de pildă inversarea polilor magnetici ai Pământului, o invazie a extratereştilor, sau trecerea Pământului şi a sistemului nostru solar prin aşa-zisa "zonă zero", definită drept o stare specială a spaţiului, în care nu va exista niciun fel de energie.

Reporter: Din punct de vedere astronomic, se ştie că Pamantul se va afla la 21 decembrie 2012 într-un aliniament exact cu Soarele şi cu centrul Caii Lactee, un eveniment galactic care are loc doar o dată la 25 800 ani. Are această configuraţie astronomică vreo relevanţă din punct de vedere astrologic?

Tana Roşca: Sigur că da, dar pentru a-i desluşi cu adevărat semnificaţia, ar trebui să elaborăm o astrologie galactică şi mă tem că nu dispunem încă de instrumentalul necesar pentru a întemeia o asemenea ştiinţă. Aici trebuie să ne bazăm pe cunoştinţele revelate vechilor civilizaţii, care vorbesc la unison despre marile cicluri de evoluţie, epocile, vârstele, yuga sau sorii.  Cele mai aproape de noi, europenii, sunt vârstele omenirii descrise de Hesiod, în „Munci şi zile”, care nu sunt menţionate mai de loc în frenezia speculativă privind apocalipsa. Fie s-a uitat de ele, fie nu sunt suficient de exotice. Deşi sunt singurele cicluri mari ale omenirii descrise de o civilizaţie europeană.

Hesiod vorbeşte despre vârste, prima, cea de aur, când pământul rodea de la sine şi oamenii nu cunoşteau boala şi la sfârşitul vieţii se desprindeau de trup „ca în somn”. Urmată de cea de argint, un experiment eşuat al zeilor,  rasă distrusă de Zeus, pentru că reprezentaţii săi nu se puteau abţine de la violenţe extreme între ei şi nu-i onorau pe zei. Urmează vârsta de bronz, formată din fiinţe care se autodistrug, tot din pricina aplecării către violenţă şi- surpriză – nu apare o rasă şi mai decăzută, ci apar eroii, plămădiţi de Zeus, „rasă nobilă şi dreaptă”,formată din semizei- şi nu pot să mă întreb dacă aceştia au fost deja. Ceva mă face să mă cam îndoiesc, deşi Hesiod spune că a fost ultima rasă înainte de a noastră, rasa de fier, înzestrată cu toate tarele pe care le vedem azi: lipsă de onoare, distrugerea relaţiilor de familie, proliferarea lipsei de pudoare.

Marele ciclu astrologic, pe cale de-a se încheia, este cel al erei Peştilor dar este vorba despre un întreg proces, care ar urma să se sfârşească de abia în jurul anului 2160, acum aflându-ne într-o etapă de tranziţie.

Reporter: Există aspecte ale zilei de 21 decembrie care au o semnificaţie specială pentru astrologi?

Tana Roşca: Pe mine, personal, m-a frapat un aspect rar, care se numeşte Yod şi care întruneşte planetele Jupiter (în Gemeni), Saturn (în Scorpion) şi Pluton (în Capricorn), toate aflate la 8 grade. Aspectul este supranumit „arătătorul lui Dumnezeu”, iar Jupiter, planeta care formează vârful acestei formaţiuni celeste, este tocmai planeta credinţei dar reflectă şi justiţia divină sau profetul. Jupiter se găseşte în mişcare retrogradă, ceea ce poate sugera nevoia de-a ne revizui credinţele, de-a ne face un examen de conştiinţă. Alăturarea Jupiter- Saturn poate anunţa o intervenţie de tip mesianic, a unui conducător (poate liderul unei mari puteri) iar implacabilul Pluton în Capricorn subliniază necesitatea unor transformări profunde. Yod-ul nu indică sfârşitul a ceva, ci un moment de răscruce, un moment de desprindere de obiceiuri trecute, care ne ţin pe loc.

Reporter: Numeroase voci susţin că data de 21 decembrie 2012 va marca mai degrabă un moment de cotitură din punctul de vedere ale evoluţiei spirituale a omenirii, decât vreo catastrofă materială de tipul unui război sau cataclism. Ce variantă pare mai probabilă din punct de vedere astrologic?

Tana Roşca: Din punctul meu de vedere fie ne schimbăm perspectiva asupra lumii, fie suferim consecintele alegerilor de până acum. Mai ales că acest „arătător al lui Dumnezeu”, pe care-l vom avea pe cer de solstiţiu, se va repeta întocmai în alt moment cardinal al anului 2013, respectiv la începutul anului natural, cel astrologic, adică pe 21 martie, echinocțiul de primăvară. Atunci însă planeta Jupiter va fi în mişcare directă, ceea ce poate arăta că trebuie să facem următorul pas.

Reporter: Ultima perioadă a fost marcată de tulburări politico-sociale fără precedent. Am avut de-a face cu Primavara Arabă, cu fenomenul Occupy, cu mişcări stradale violente ale tinerilor în oraşe ca Londra şi Paris, precum şi cu protestele generate de măsurile de austeritate adoptate în unele ţări. Amploarea acestor mişcări ne aduce întrucâtva aminte de ceea ce s-a întâmplat în perioada Hippie, pusă de mulţi în legătură cu aşa-numita „epocă a Vărsătorului”. Să ne aşteptăm şi acum la ceva similar din punct de vedere social?

Tana Roşca: Perioada pe care o traversăm acum comportă  similarităţi cu perioada istorică cuprinsă între 1928-1935, când Uranus în Berbec dădea tonul unor schimbări majore pe plan mondial, formând un aspect tensionat cu Pluton în Rac. Uranus s-a reîntors în Berbec după 84 de ani, pe 11 martie 2011 (data care a marcat cutremurul urmat de tsunami şi defectarea centralei atomice de la Fukushima), formând din nou o cvadratură cu Pluto, aflat acum  în Capricorn, unde a intrat în 2008. Acest aspect se va menţine până în 2017. Aşa cum evenimentele din 1928-1935 au dus la schimbarea lumii, pornind de la celula societăţii, familia, şi până la normele sociale, care s-au schimbat radical, aşa se întâmplă şi acum.   

Reporter: Credeţi că data de 21 decembrie ar putea marca un moment de transformare şi în alte domenii, precum cel politic?

Tana Roşca: Transformarea politică se întâmplă de mult, încă din 2008, fiind anunţată de crize economice, similare celor care au dat tonul schimbărilor politice şi în 1928 (intrarea în degringoladă a economiei în  Germania) şi 1929 (tragicul crah al bursei americane şi depresia economică, care i-au urmat). Politica poate face manevre mult mai îndrăzneţe, pe fondul unei vulnerabilităţi economice. Aceste crize au fost manipulate, în opinia mea, atunci (ceea ce se ştie deja) şi acum (cum e lesne de presupus)  tocmai pentru a se putea renegocia echilibrul între marile puteri. Obiectivul de fond este de fapt unul politic, josul finanţelor e doar un simptom de suprafaţă, asta ne-o sugerează Pluton în Capricorn.

Reporter: Există indicii astrologice că data de 21 decembrie va marca debutul vreunei noi revoluţii tehnologice? Ne putem aştepta, în perioada imediat următoare, la inovaţii care astăzi par de domeniul SF-ului?

Tana Roşca: Şi în intervalul pomenit mai sus, 1928-1935, s-au succedat descoperiri, care au transformat viaţa oamenilor. S-a trecut de la filmul alb-negru la filmul sonor şi color şi în aceeaşi perioadă se patenta şi televiziunea. La începutul lui noiembrie 2013 există posibilitatea ca una sau mai multe miracole tehnologice să fie prezentate publicului.

Reporter: Din câte ştim, fiecare ţară are propriile ei caracteristici astrologice, putând fi de pildă încadrată într-o anumită zodie. Cum va fi afectată România, astrologic vorbind, de configuraţia zilei de 21 decembrie?

Tana Roşca: Pornind de la astrograma României bazată pe momentul Unirii Principatelor, România cade sub semnul Vărsătorului, a cărui Planetă este Uranus. Or, pe 21, Luna traversează această planetă, aflată în Berbec, semn că tinerii preferă să petreacă Crăciunul cu prietenii şi într-o manieră mai puţin tradiţională. Soarele, care intră în Capricorn pe 21 la prânz, poate indica nemulţumirea celor mai vârstnici, faţă de alegerile celor tineri şi, eventual, o penalizare a acestora, la capitolul cadouri.

Reporter: O ultimă întrebare. Ca astrolog, ne sfătuiţi să facem anumite pregătiri speciale pentru ziua de 21 decembrie sau e mai bine să ne vedem netulburaţi de Sărbătorile de iarnă care ne bat la poartă?

Tana Roşca: Ca om şi ca astrolog, m-aş bucura dacă ne-am pregăti pentru Naşterea Domnului mai mult decât pentru daruri, mâncare şi distracţie. Conştientizând frumuseţea simbolică a acestei sărbători, ne putem primeni sufletul, în loc să ne intoxicăm trupurile prin excese de tot felul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

 • POVESTI DE DRAGOSTE IN ADS

  Şeful Ioan, îndrăgostit lulea de juna Ioana, subalterna sa Ion şi Ioana trăiesc o frumoasă poveste de dragoste, încă de la începutul venirii acesteia în instituţie. Ioana este o olteancă fierbinte din Gorj, parasutata în Bucureşti la sediul central al ADS, "pilotat" la ...

 • Adrian Nastase sustine ca Diaspora ar trebui sa multumeasca PSD pentru locuri munca

  Problemele romanilor din diaspora trebuie vazute cu mai o mare atentie, dar, in acelasi timp nu s-a explicat in campania electorala faptul ca romanii de acolo au putut munci in urma eliminarii vizelor de catre PSD, in anul 2002, a declarat duminica fostul premier Adrian Nastase, potrivit Agerpres. Cu toate acestea e stiut ca romanii au primit contracte de munca in strainatate abia in 2007, in anumite conditii impuse de UE, in 2002 au plecat cei care prestau munca la negru precum si infractorii si hotii de buzunare, care au facut mai mult deservicii Romaniei.

 • CV Tudor: Germania şi Ungaria l-au impus în fruntea României pe Florin Salam de Sibiu

  In editorialul sau de pe Facebook, de duminica 23 noiembrie, intitulat "Presedintele Capsunarilor", presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor considera ca alegerea lui Klaus Iohannis in functia de presedinte al Romaniei este o victorie a ungurilor din Ardeal si a romanilor din Diaspora. redam in cele ce urmeaza opinia liderului Partidului Romania Mare:

 • Iohannis a petrecut sambata victoria in alegeri cu un urmarit penal la DIICOT

  Foarte interesanta petrecerea de sambata seara (cand si Romania a fost zguduita de un cutremur de 5,7 grade, dar in Vrancea, nu la Sibiu) pe care familia Iohannis a dat-o cu prilejul castigarii alegerilor prezidentiale. Prietenii cei mai apropiati ai lui Klaus si Carmen Iohannis, zece perechi la numar, au fost prezenti la o masa tovaraseasca, unde vedeta culinara a serii a fost o rață gatita dupa o reteta frantuzeasca chiar de amfitrioana.Foarte interesanta petrecerea de sambata seara (cand si Romania a fost zguduita de un cutremur de 5,7 grade, dar in Vrancea, nu la Sibiu) pe care familia Iohannis a dat-o cu prilejul castigarii alegerilor prezidentiale. Prietenii cei mai apropiati ai lui Klaus si Carmen Iohannis, zece perechi la numar, au fost prezenti la o masa tovaraseasca, unde vedeta culinara a serii a fost o rață gatita dupa o reteta frantuzeasca chiar de amfitrioana. Problema e ca pe langa rață, la masa a fost si un controversat om de afaceri, cu dosar la DIICOT. Daca Iohannis ar dori sa se delimiteze de obiceiurile lui Traian Basescu ar fi trebuit sa-si dea seama ca e scandalos sa te afisezi cu asemenea persoane dupa ce ai castigat alegerile.

 • KO-ul lui Johannis pentru UDMR

  Un proverb românesc spune: "Dacă se învaţă câinele vara după căruţă, se ia şi iarna după sanie". La ora actuală, acest proverb este de mare actualitate pentru liderii UDMR, în frunte cu Hunor Kelemen. Unul tânjeşte după faimă, altul după avere, dar toţi baronii UDMR tânjesc după un gulaş cu paprika. Cam aşa se poate descrie situaţia actuală din sânul udemeristilor.

 • Liviu Dragnea spune ca s-a pierdut pentru ca PSD ar fi continuatorii comunismului

  Vicepremierul Liviu Dragnea lasa sa se inteleaga ca un congres al partidului ar putea fi organizat chiar in urmatoarele saptamani. Presedintele executiv al PSD a precizat, insa, ca nu va candida la sefia partidului, ca il sustine pe Victor Ponta, dar si ca a existat o tema careia social-democratii nu i-au acordat atentie - faptul ca PSD ar fi continuatorii comunismului.

 • Catalin Predoiu e fascinat de cat a muncit Alina Bica pentru Justitie

  "In ultimii doi ani nu am mai vorbit cu Alina Bica. Cred ca la vizita domnului Biden am vazut-o la Cotroceni, a fost foarte multa lume acolo atunci, dar nu am vorbit. E un foarte bun profesionist si a muncit foarte mult in minister. Fiecare raspunde pentru faptele lui", a declarat Catalin Predoiu, duminica seara, la Digi 24.

 • Rezultatele inregistrate in meciurile disputate duminica, in etapa a 15-a din Liga 1.

  Rezultatele inregistrate in meciurile disputate duminica, in etapa a 15-a din Liga 1.

 • RTV confirma ca Victor Ponta a plecat in Emiratele Arabe Unite, la o cursa de Formula 1

  După ce, ieri, a fost publicată o fotografie cu Victor Ponta care s-ar fi aflat într-un club din Dubai, azi a venit şi confirmarea că premiuerul se află în Emiratele Arabe Unite.  Ieri, în presa românească a apărut informaţia că premierul se află la Dubai, împreună cu deputatul Sebastian Ghiţă, ...

 • Cel care a vandut nota de la Cavalli e barmanul din Sibiu. De fata a fost si Gino Iorgulescu

  Jurnalistii Lucian Mândruta si Cosmin Barbu confirma pe Facebook o informatie care circula pe retelele de socializare. Cei doi ziaristi, ca si alti utilizatori romani ai retelei de socializare au fost in clubul Cavalli si-si amintesc exact ca acolo lucreaza mai multi romani, toti sibieni. Mai mult decat atat si Rares Bogdan a fost cu ceva timp in urma in clubul cu pricina, cunoscandu-l evident pe seful barului de acolo, un roman din Sibiu, cum spun sursele. E posibil ca acesta sa-i fi vandut pontul lui Rares Bogdan. Printre romanii care se aflau la masa cu Ponta si Sebastian Ghita, o sursa spune ca se afla si Gino Iorgulescu, seful Ligii Profesioniste de fotbal.

DIN CATEGORIE

 • TOP CITITE
 • TOP COMENTATE

Sondaj Ziua News

  • Va demisiona Victor Ponta din PSD?

  • VOTEAZA