Cauti un job?
Cauti un job?

Exclusiv: Astrologul Tana Roşca, dezvăluiri despre “Apocalipsa” din 21 decembrie

Postat la: 17.12.2012 - 11:29 | Scris de: Alina Olteanu

0

Astrologul Tana Roşca a explicat, într-un interviu acordat în exclusivitate ZIUAnews, ce ne pregătesc de fapt astrele în 21 decembrie 2012, dată care marchează sfârşitul celebrului calendar mayaş şi, după unii, însăşi Apocalipsa.

Data de 21 decembrie 2012 este considerată ca marcând un moment extrem de special şi de către alte surse, fie ele noi sau vechi, mistice sau pur ştiinţifice. Dacă toate aceste surse s-au pus de acord asupra semnificaţiei speciale a datei de 21 decembrie 2012, nu acelaşi lucru se poate spune despre previziunile lor concrete privind ce ar urma să se întâmple în această zi. Printre scenariile vehiculate se numără de pildă inversarea polilor magnetici ai Pământului, o invazie a extratereştilor, sau trecerea Pământului şi a sistemului nostru solar prin aşa-zisa "zonă zero", definită drept o stare specială a spaţiului, în care nu va exista niciun fel de energie.

Reporter: Din punct de vedere astronomic, se ştie că Pamantul se va afla la 21 decembrie 2012 într-un aliniament exact cu Soarele şi cu centrul Caii Lactee, un eveniment galactic care are loc doar o dată la 25 800 ani. Are această configuraţie astronomică vreo relevanţă din punct de vedere astrologic?

Tana Roşca: Sigur că da, dar pentru a-i desluşi cu adevărat semnificaţia, ar trebui să elaborăm o astrologie galactică şi mă tem că nu dispunem încă de instrumentalul necesar pentru a întemeia o asemenea ştiinţă. Aici trebuie să ne bazăm pe cunoştinţele revelate vechilor civilizaţii, care vorbesc la unison despre marile cicluri de evoluţie, epocile, vârstele, yuga sau sorii.  Cele mai aproape de noi, europenii, sunt vârstele omenirii descrise de Hesiod, în „Munci şi zile”, care nu sunt menţionate mai de loc în frenezia speculativă privind apocalipsa. Fie s-a uitat de ele, fie nu sunt suficient de exotice. Deşi sunt singurele cicluri mari ale omenirii descrise de o civilizaţie europeană.

Hesiod vorbeşte despre vârste, prima, cea de aur, când pământul rodea de la sine şi oamenii nu cunoşteau boala şi la sfârşitul vieţii se desprindeau de trup „ca în somn”. Urmată de cea de argint, un experiment eşuat al zeilor,  rasă distrusă de Zeus, pentru că reprezentaţii săi nu se puteau abţine de la violenţe extreme între ei şi nu-i onorau pe zei. Urmează vârsta de bronz, formată din fiinţe care se autodistrug, tot din pricina aplecării către violenţă şi- surpriză – nu apare o rasă şi mai decăzută, ci apar eroii, plămădiţi de Zeus, „rasă nobilă şi dreaptă”,formată din semizei- şi nu pot să mă întreb dacă aceştia au fost deja. Ceva mă face să mă cam îndoiesc, deşi Hesiod spune că a fost ultima rasă înainte de a noastră, rasa de fier, înzestrată cu toate tarele pe care le vedem azi: lipsă de onoare, distrugerea relaţiilor de familie, proliferarea lipsei de pudoare.

Marele ciclu astrologic, pe cale de-a se încheia, este cel al erei Peştilor dar este vorba despre un întreg proces, care ar urma să se sfârşească de abia în jurul anului 2160, acum aflându-ne într-o etapă de tranziţie.

Reporter: Există aspecte ale zilei de 21 decembrie care au o semnificaţie specială pentru astrologi?

Tana Roşca: Pe mine, personal, m-a frapat un aspect rar, care se numeşte Yod şi care întruneşte planetele Jupiter (în Gemeni), Saturn (în Scorpion) şi Pluton (în Capricorn), toate aflate la 8 grade. Aspectul este supranumit „arătătorul lui Dumnezeu”, iar Jupiter, planeta care formează vârful acestei formaţiuni celeste, este tocmai planeta credinţei dar reflectă şi justiţia divină sau profetul. Jupiter se găseşte în mişcare retrogradă, ceea ce poate sugera nevoia de-a ne revizui credinţele, de-a ne face un examen de conştiinţă. Alăturarea Jupiter- Saturn poate anunţa o intervenţie de tip mesianic, a unui conducător (poate liderul unei mari puteri) iar implacabilul Pluton în Capricorn subliniază necesitatea unor transformări profunde. Yod-ul nu indică sfârşitul a ceva, ci un moment de răscruce, un moment de desprindere de obiceiuri trecute, care ne ţin pe loc.

Reporter: Numeroase voci susţin că data de 21 decembrie 2012 va marca mai degrabă un moment de cotitură din punctul de vedere ale evoluţiei spirituale a omenirii, decât vreo catastrofă materială de tipul unui război sau cataclism. Ce variantă pare mai probabilă din punct de vedere astrologic?

Tana Roşca: Din punctul meu de vedere fie ne schimbăm perspectiva asupra lumii, fie suferim consecintele alegerilor de până acum. Mai ales că acest „arătător al lui Dumnezeu”, pe care-l vom avea pe cer de solstiţiu, se va repeta întocmai în alt moment cardinal al anului 2013, respectiv la începutul anului natural, cel astrologic, adică pe 21 martie, echinocțiul de primăvară. Atunci însă planeta Jupiter va fi în mişcare directă, ceea ce poate arăta că trebuie să facem următorul pas.

Reporter: Ultima perioadă a fost marcată de tulburări politico-sociale fără precedent. Am avut de-a face cu Primavara Arabă, cu fenomenul Occupy, cu mişcări stradale violente ale tinerilor în oraşe ca Londra şi Paris, precum şi cu protestele generate de măsurile de austeritate adoptate în unele ţări. Amploarea acestor mişcări ne aduce întrucâtva aminte de ceea ce s-a întâmplat în perioada Hippie, pusă de mulţi în legătură cu aşa-numita „epocă a Vărsătorului”. Să ne aşteptăm şi acum la ceva similar din punct de vedere social?

Tana Roşca: Perioada pe care o traversăm acum comportă  similarităţi cu perioada istorică cuprinsă între 1928-1935, când Uranus în Berbec dădea tonul unor schimbări majore pe plan mondial, formând un aspect tensionat cu Pluton în Rac. Uranus s-a reîntors în Berbec după 84 de ani, pe 11 martie 2011 (data care a marcat cutremurul urmat de tsunami şi defectarea centralei atomice de la Fukushima), formând din nou o cvadratură cu Pluto, aflat acum  în Capricorn, unde a intrat în 2008. Acest aspect se va menţine până în 2017. Aşa cum evenimentele din 1928-1935 au dus la schimbarea lumii, pornind de la celula societăţii, familia, şi până la normele sociale, care s-au schimbat radical, aşa se întâmplă şi acum.   

Reporter: Credeţi că data de 21 decembrie ar putea marca un moment de transformare şi în alte domenii, precum cel politic?

Tana Roşca: Transformarea politică se întâmplă de mult, încă din 2008, fiind anunţată de crize economice, similare celor care au dat tonul schimbărilor politice şi în 1928 (intrarea în degringoladă a economiei în  Germania) şi 1929 (tragicul crah al bursei americane şi depresia economică, care i-au urmat). Politica poate face manevre mult mai îndrăzneţe, pe fondul unei vulnerabilităţi economice. Aceste crize au fost manipulate, în opinia mea, atunci (ceea ce se ştie deja) şi acum (cum e lesne de presupus)  tocmai pentru a se putea renegocia echilibrul între marile puteri. Obiectivul de fond este de fapt unul politic, josul finanţelor e doar un simptom de suprafaţă, asta ne-o sugerează Pluton în Capricorn.

Reporter: Există indicii astrologice că data de 21 decembrie va marca debutul vreunei noi revoluţii tehnologice? Ne putem aştepta, în perioada imediat următoare, la inovaţii care astăzi par de domeniul SF-ului?

Tana Roşca: Şi în intervalul pomenit mai sus, 1928-1935, s-au succedat descoperiri, care au transformat viaţa oamenilor. S-a trecut de la filmul alb-negru la filmul sonor şi color şi în aceeaşi perioadă se patenta şi televiziunea. La începutul lui noiembrie 2013 există posibilitatea ca una sau mai multe miracole tehnologice să fie prezentate publicului.

Reporter: Din câte ştim, fiecare ţară are propriile ei caracteristici astrologice, putând fi de pildă încadrată într-o anumită zodie. Cum va fi afectată România, astrologic vorbind, de configuraţia zilei de 21 decembrie?

Tana Roşca: Pornind de la astrograma României bazată pe momentul Unirii Principatelor, România cade sub semnul Vărsătorului, a cărui Planetă este Uranus. Or, pe 21, Luna traversează această planetă, aflată în Berbec, semn că tinerii preferă să petreacă Crăciunul cu prietenii şi într-o manieră mai puţin tradiţională. Soarele, care intră în Capricorn pe 21 la prânz, poate indica nemulţumirea celor mai vârstnici, faţă de alegerile celor tineri şi, eventual, o penalizare a acestora, la capitolul cadouri.

Reporter: O ultimă întrebare. Ca astrolog, ne sfătuiţi să facem anumite pregătiri speciale pentru ziua de 21 decembrie sau e mai bine să ne vedem netulburaţi de Sărbătorile de iarnă care ne bat la poartă?

Tana Roşca: Ca om şi ca astrolog, m-aş bucura dacă ne-am pregăti pentru Naşterea Domnului mai mult decât pentru daruri, mâncare şi distracţie. Conştientizând frumuseţea simbolică a acestei sărbători, ne putem primeni sufletul, în loc să ne intoxicăm trupurile prin excese de tot felul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

 • STATUL ISLAMIC l-a DECAPITAT pe jurnalistul STEVEN SOTLOFF, al doilea ostatic american. VIDEO

  Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat într-o înregistrare video decapitarea unui al doilea ostatic american, jurnalistul Steven Sotloff, însă Casa Albă a subliniat că trebuie să confirme autenticitatea materialului video.

 • Avioanele lui Elvis Presley au fost scoase la vânzare

  Două avioane care au aparținut lui Elvis Presley au fost puse în vânzare și ar putea părăsi în 2015 domeniul Graceland din Memphis, unde au putut fi vizitate în ultimii 30 de ani.

 • Experimentul RUSIEI în spațiu a EȘUAT

  Șopârlele gecko trimise de Rusia în spațiu pentru a studia influenţă gravitaţiei asupra vieţii sexuale au murit.

 • Liga 1. Steaua nu va putea conta pe BOURCEANU în următoarea perioadă. Perioada de indisponibilitate, anunţată oficial

  Steaua a făcut mişcări importante pe piaţa transferurilor în ultima perioadă, dar a primit o veste proastă în această seară. Alex Bourceanu, revenit de la Trabzonspor sub formă de împrumut, va fi indisponibil pentru minimum o lună.

 • ECHIPA NAŢIONALĂ. Victor Piţurcă a convocat de urgenţă un nou jucător pentru meciul contra Greciei

  Victor Piţurcă a decis astăzi să mai convoace un fotbalist pentru meciul contra Greciei, primul din preliminariile pentru Euro 2016, în afara listei de 23 anunţată duminică seară. Bogdan Mitrea de la Viitorul se va alătura lotului mâine, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia.

 • UCRAINA va primi gaze din UE

  Slovacia a inaugurat conducta Vojany-Uzhorod prin care Uniunea Europeană va putea să livreze gaze naturale Ucrainei în sistem invers.

 • Examenul de admitere la INM: Ținta unei FRAUDE fără predecent

  Începutul examenului de admitere la INM a fost umbrit de scandaluri. Mai întâi, judecătorul şi membru al CSM Cristi Danileţ şi-a împrumutat numele unei asociaţii obscure, care asigura candidaţii că, în schimbul unei sume de bani, intră la INM. Apoi, în timpul examenului, deşi măsurile de securitate au fost unele sporite, a existat o breşă de copiat. Cum principiile sunt cele mai importante atuuri pe care le poate avea un magistrat, fie el judecător sau procuror, o parte dintre candidaţi s-au gândit că cel mai bine este să se lanseze în această profesie trișând.

 • Episod cu... ciobanu' agresiv

  De curând s-a consumat o dramoletă, siropoasă prin definiţie, când omu' din capu' statului a reuşit să-şi readucă "oiţa" rătăcită la strungă şi s-o pregătească de muls în folosul celei de-a doua, mai... "laie bucălaie", dar cam stoarsă de laptele necesar raportării "succesurilor" de repriză! Oaia blondă, nurlie şi mai de mahala, s-a sumeţit în ţarc apropiat la păcurarul ei şi, gureşă de la natură, l-a somat să împartă apele şi să o placă mai pe-ndelete, fără concurenţă activă.

 • JUDECĂTORII şi PROCURORII, imuni la abuzul în serviciu

  Judecătorii și procurorii nu pot fi condamnați pentru abuz în serviciu. Codul Penal prevede că, pentru a săvârși infracțiunea de abuz în serviciu, un funcționar trebuie să îndeplinească defectuos un act, în exercitarea ATRIBUȚIILOR DE SERVICIU. Aceste atribuții sunt prevăzute în fișa postului. Numai că niciun magistrat din România nu are nicio fișă a postului! Cu alte cuvinte, procurorii și judecătorii din România, adică cei care trimit în judecată și condamnă, nu pot fi trași la răspundere dacă au făcut abuz în serviciu.

 • Un container cu SUBSTANȚĂ RETROACTIVĂ a fost pierdut pe străzile din KAZAHSTAN

  Poliția locală din Kazahstanului a declarat că un container plin cu cesiu 137 este de negăsit, după ce a căzut dintr-o maşină. Substanţa este folosită în scopuri militare şi medicale, iar persoanele expuse pot suferi răni grave sau riscă să-şi piardă viaţa.

DIN CATEGORIE

 • TOP CITITE
 • TOP COMENTATE

Sondaj Ziua News

  • Credeţi că amnistia fiscală pentru toţi bugetarii este o măsură corectă?

  • VOTEAZA
  • Care dintre echipele româneşti din Europa League va reuşi să treacă de faza grupelor şi va ajunge în "primăvara europeană"?

  • VOTEAZA