Exclusiv: Astrologul Tana Roşca, dezvăluiri despre “Apocalipsa” din 21 decembrie

Postat la: 17.12.2012 - 11:29 | Scris de: Alina Olteanu

0

Astrologul Tana Roşca a explicat, într-un interviu acordat în exclusivitate ZIUAnews, ce ne pregătesc de fapt astrele în 21 decembrie 2012, dată care marchează sfârşitul celebrului calendar mayaş şi, după unii, însăşi Apocalipsa.

Data de 21 decembrie 2012 este considerată ca marcând un moment extrem de special şi de către alte surse, fie ele noi sau vechi, mistice sau pur ştiinţifice. Dacă toate aceste surse s-au pus de acord asupra semnificaţiei speciale a datei de 21 decembrie 2012, nu acelaşi lucru se poate spune despre previziunile lor concrete privind ce ar urma să se întâmple în această zi. Printre scenariile vehiculate se numără de pildă inversarea polilor magnetici ai Pământului, o invazie a extratereştilor, sau trecerea Pământului şi a sistemului nostru solar prin aşa-zisa "zonă zero", definită drept o stare specială a spaţiului, în care nu va exista niciun fel de energie.

Reporter: Din punct de vedere astronomic, se ştie că Pamantul se va afla la 21 decembrie 2012 într-un aliniament exact cu Soarele şi cu centrul Caii Lactee, un eveniment galactic care are loc doar o dată la 25 800 ani. Are această configuraţie astronomică vreo relevanţă din punct de vedere astrologic?

Tana Roşca: Sigur că da, dar pentru a-i desluşi cu adevărat semnificaţia, ar trebui să elaborăm o astrologie galactică şi mă tem că nu dispunem încă de instrumentalul necesar pentru a întemeia o asemenea ştiinţă. Aici trebuie să ne bazăm pe cunoştinţele revelate vechilor civilizaţii, care vorbesc la unison despre marile cicluri de evoluţie, epocile, vârstele, yuga sau sorii.  Cele mai aproape de noi, europenii, sunt vârstele omenirii descrise de Hesiod, în „Munci şi zile”, care nu sunt menţionate mai de loc în frenezia speculativă privind apocalipsa. Fie s-a uitat de ele, fie nu sunt suficient de exotice. Deşi sunt singurele cicluri mari ale omenirii descrise de o civilizaţie europeană.

Hesiod vorbeşte despre vârste, prima, cea de aur, când pământul rodea de la sine şi oamenii nu cunoşteau boala şi la sfârşitul vieţii se desprindeau de trup „ca în somn”. Urmată de cea de argint, un experiment eşuat al zeilor,  rasă distrusă de Zeus, pentru că reprezentaţii săi nu se puteau abţine de la violenţe extreme între ei şi nu-i onorau pe zei. Urmează vârsta de bronz, formată din fiinţe care se autodistrug, tot din pricina aplecării către violenţă şi- surpriză – nu apare o rasă şi mai decăzută, ci apar eroii, plămădiţi de Zeus, „rasă nobilă şi dreaptă”,formată din semizei- şi nu pot să mă întreb dacă aceştia au fost deja. Ceva mă face să mă cam îndoiesc, deşi Hesiod spune că a fost ultima rasă înainte de a noastră, rasa de fier, înzestrată cu toate tarele pe care le vedem azi: lipsă de onoare, distrugerea relaţiilor de familie, proliferarea lipsei de pudoare.

Marele ciclu astrologic, pe cale de-a se încheia, este cel al erei Peştilor dar este vorba despre un întreg proces, care ar urma să se sfârşească de abia în jurul anului 2160, acum aflându-ne într-o etapă de tranziţie.

Reporter: Există aspecte ale zilei de 21 decembrie care au o semnificaţie specială pentru astrologi?

Tana Roşca: Pe mine, personal, m-a frapat un aspect rar, care se numeşte Yod şi care întruneşte planetele Jupiter (în Gemeni), Saturn (în Scorpion) şi Pluton (în Capricorn), toate aflate la 8 grade. Aspectul este supranumit „arătătorul lui Dumnezeu”, iar Jupiter, planeta care formează vârful acestei formaţiuni celeste, este tocmai planeta credinţei dar reflectă şi justiţia divină sau profetul. Jupiter se găseşte în mişcare retrogradă, ceea ce poate sugera nevoia de-a ne revizui credinţele, de-a ne face un examen de conştiinţă. Alăturarea Jupiter- Saturn poate anunţa o intervenţie de tip mesianic, a unui conducător (poate liderul unei mari puteri) iar implacabilul Pluton în Capricorn subliniază necesitatea unor transformări profunde. Yod-ul nu indică sfârşitul a ceva, ci un moment de răscruce, un moment de desprindere de obiceiuri trecute, care ne ţin pe loc.

Reporter: Numeroase voci susţin că data de 21 decembrie 2012 va marca mai degrabă un moment de cotitură din punctul de vedere ale evoluţiei spirituale a omenirii, decât vreo catastrofă materială de tipul unui război sau cataclism. Ce variantă pare mai probabilă din punct de vedere astrologic?

Tana Roşca: Din punctul meu de vedere fie ne schimbăm perspectiva asupra lumii, fie suferim consecintele alegerilor de până acum. Mai ales că acest „arătător al lui Dumnezeu”, pe care-l vom avea pe cer de solstiţiu, se va repeta întocmai în alt moment cardinal al anului 2013, respectiv la începutul anului natural, cel astrologic, adică pe 21 martie, echinocțiul de primăvară. Atunci însă planeta Jupiter va fi în mişcare directă, ceea ce poate arăta că trebuie să facem următorul pas.

Reporter: Ultima perioadă a fost marcată de tulburări politico-sociale fără precedent. Am avut de-a face cu Primavara Arabă, cu fenomenul Occupy, cu mişcări stradale violente ale tinerilor în oraşe ca Londra şi Paris, precum şi cu protestele generate de măsurile de austeritate adoptate în unele ţări. Amploarea acestor mişcări ne aduce întrucâtva aminte de ceea ce s-a întâmplat în perioada Hippie, pusă de mulţi în legătură cu aşa-numita „epocă a Vărsătorului”. Să ne aşteptăm şi acum la ceva similar din punct de vedere social?

Tana Roşca: Perioada pe care o traversăm acum comportă  similarităţi cu perioada istorică cuprinsă între 1928-1935, când Uranus în Berbec dădea tonul unor schimbări majore pe plan mondial, formând un aspect tensionat cu Pluton în Rac. Uranus s-a reîntors în Berbec după 84 de ani, pe 11 martie 2011 (data care a marcat cutremurul urmat de tsunami şi defectarea centralei atomice de la Fukushima), formând din nou o cvadratură cu Pluto, aflat acum  în Capricorn, unde a intrat în 2008. Acest aspect se va menţine până în 2017. Aşa cum evenimentele din 1928-1935 au dus la schimbarea lumii, pornind de la celula societăţii, familia, şi până la normele sociale, care s-au schimbat radical, aşa se întâmplă şi acum.   

Reporter: Credeţi că data de 21 decembrie ar putea marca un moment de transformare şi în alte domenii, precum cel politic?

Tana Roşca: Transformarea politică se întâmplă de mult, încă din 2008, fiind anunţată de crize economice, similare celor care au dat tonul schimbărilor politice şi în 1928 (intrarea în degringoladă a economiei în  Germania) şi 1929 (tragicul crah al bursei americane şi depresia economică, care i-au urmat). Politica poate face manevre mult mai îndrăzneţe, pe fondul unei vulnerabilităţi economice. Aceste crize au fost manipulate, în opinia mea, atunci (ceea ce se ştie deja) şi acum (cum e lesne de presupus)  tocmai pentru a se putea renegocia echilibrul între marile puteri. Obiectivul de fond este de fapt unul politic, josul finanţelor e doar un simptom de suprafaţă, asta ne-o sugerează Pluton în Capricorn.

Reporter: Există indicii astrologice că data de 21 decembrie va marca debutul vreunei noi revoluţii tehnologice? Ne putem aştepta, în perioada imediat următoare, la inovaţii care astăzi par de domeniul SF-ului?

Tana Roşca: Şi în intervalul pomenit mai sus, 1928-1935, s-au succedat descoperiri, care au transformat viaţa oamenilor. S-a trecut de la filmul alb-negru la filmul sonor şi color şi în aceeaşi perioadă se patenta şi televiziunea. La începutul lui noiembrie 2013 există posibilitatea ca una sau mai multe miracole tehnologice să fie prezentate publicului.

Reporter: Din câte ştim, fiecare ţară are propriile ei caracteristici astrologice, putând fi de pildă încadrată într-o anumită zodie. Cum va fi afectată România, astrologic vorbind, de configuraţia zilei de 21 decembrie?

Tana Roşca: Pornind de la astrograma României bazată pe momentul Unirii Principatelor, România cade sub semnul Vărsătorului, a cărui Planetă este Uranus. Or, pe 21, Luna traversează această planetă, aflată în Berbec, semn că tinerii preferă să petreacă Crăciunul cu prietenii şi într-o manieră mai puţin tradiţională. Soarele, care intră în Capricorn pe 21 la prânz, poate indica nemulţumirea celor mai vârstnici, faţă de alegerile celor tineri şi, eventual, o penalizare a acestora, la capitolul cadouri.

Reporter: O ultimă întrebare. Ca astrolog, ne sfătuiţi să facem anumite pregătiri speciale pentru ziua de 21 decembrie sau e mai bine să ne vedem netulburaţi de Sărbătorile de iarnă care ne bat la poartă?

Tana Roşca: Ca om şi ca astrolog, m-aş bucura dacă ne-am pregăti pentru Naşterea Domnului mai mult decât pentru daruri, mâncare şi distracţie. Conştientizând frumuseţea simbolică a acestei sărbători, ne putem primeni sufletul, în loc să ne intoxicăm trupurile prin excese de tot felul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

 • Prima demisie cu greutate dupa votul in cazul Dan Sova

  Prima demisie cu greutate din cauza modului in care s-a votat la Senat in cazul Dan Sova a fost anuntata duminica si vine ca o lovitura grea pentru presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu. Liderul PLR Vâlcea, deputatul Romeo Rădulescu, a anunţat că demisionează din partid, pentru că nu se sim ...

 • Noi detalii in dosarul fostului ministru de Finante, Darius Valcov

  Fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov achiziționa tablouri prin intermediari. Potrivit unor surse citate de B1 TV, acesta ar fi dat un milion de lei unui intermediar, în 2013. În cazul lui Darius Valcov, procurorii DNA au descoperit o colecție impresionantă de 101 tablouri, ...

 • Bilet de la un bou platitor de taxe și impozite pentru ANAF

  Dragul meu ANAF, Lupta împotriva evaziunii fiscale este o treabă foarte frumoasă și observ că te-ai apucat de ea cu o râvnă deosebită. E drept, m-aș fi așteptat să văd cum îi controlezi pe bașkanii cu petrolul, pe șmecherii cu cerealele plimbate pe apele TVA-ului, pe tăticii vodcii de pufoaică și vi ...

 • ROMANIA-INSULELE FEROE 1-0 LIVE TEXT MONDONEWS / REPRIZA A DOUA a INCEPUT

  ROMANIA si INSULELE FEROE se intalnesc duminica seara, de la ora 19.00, in preliminariile EURO 2016, pe stadionul “Ilie Oana” din Ploiesti. Repriza a doua a inceput. Min. 45: Pauza. Min. 40: Maxim trage de la mare distanta, mult peste poarta. Min. 32: Sut puternic al lui Papp de la 16 metri, putin pe langa poarta. Min. 26: Incursiune buna a lui Rusescu. Acesta dribleaza doi jucatori in careu, insa centrarea sa in fata portii este blocata. Min. 21: Maxim executa o lovitura libera, mingea e deviata in bara si ajunge la KESERU in 3 metri, iar acesta trimite in poarta. Min. 17: Adi Popa scapa in careu pe partea dreapta insa centreaza gresit in fata portii. Min. 10: Olsen ...

 • Votul in cazul lui Dan Sova slabeste majoritatea parlamentara. Partidul lui Tariceanu mai pierde un deputat

  După ce Senatul nu a încuviinţat cererea de arestare preventivă formulată de procurori în cazul lui Dan Şova, din cauza cvorumului insuficient, un deputat al Partidului Liberal Reformator părăseşte formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu. Deputatul Romeo Rădulescu informează, printr-un comuni ...

 • Primele declaratii ale Simonei Halep dupa victoria de la Miami: Nu simt ca joc cel mai bun tenis al meu

  Simona Halep  a oferit prima reacţie după ce a învins-o în turul III pe Camila Giorgi şi s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Miami, potrivit ziare.com. "Nu am jucat niciodată împotriva ei şi e dificil să joci cu o jucătoare pe care nu o cunoşt ...

 • UPDATE Simona Halep, in optimile turneului WTA de la Miami

  Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat duminică în optimile de finală ale turneului WTA de la Miami (Florida), cu premii totale de 5.381.235 dolari, după ce a trecut în turul 3 de Camila Giorgi (Italia) în două seturi, 6-4, 7-5.

 • SIMONA HALEP s-a calificat in OPTIMILE de FINALA de la MIAMI

  Jucatoarea romana de tenis SIMONA HALEP, numarul trei mondial, s-a CALIFICAT duminica in optimile de finala ale turneului WTA de la MIAMI (Florida), cu premii totale de 5.381.235 dolari, dupa ce a trecut in turul 3 de CAMILA GEORGI (Italia) in doua seturi, 6-4, 7-5. Stire in curs de actualizare. Sursa foto: wtatennis.com

 • INCREDIBIL! BOR are propriul SRI | Patriarhia si-a facut Serviciul Monahal de Informatii!

  Nu mai este niciun secret pentru nimeni ca in Romania zilelor noastre functioneaza cele mai multe servicii secrete pe metru patrat din intreaga Uniune Europeana. De altfel, de acest lucru sunt pe deplin constienti si profesionistii din sistem pentru ca, sa nu uitam, inainte de demisia sa, George Mai ...

 • Simona Halep, in optimile turneului WTA de la Miami

  Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat duminică în optimile de finală ale turneului WTA de la Miami (Florida), cu premii totale de 5.381.235 dolari, după ce a trecut în turul 3 de Camila Giorgi (Italia) în două seturi, 6-4, 7-5DIN CATEGORIE

 • TOP CITITE
 • TOP COMENTATE

Sondaj Ziua News

  • Isi va da Victor Ponta demisia in urma scandalului ce-l implica pe cumnatul sau?

  • VOTEAZA