Exclusiv: Astrologul Tana Roşca, dezvăluiri despre “Apocalipsa” din 21 decembrie

Postat la: 17.12.2012 - 11:29 | Scris de: Alina Olteanu

0

Astrologul Tana Roşca a explicat, într-un interviu acordat în exclusivitate ZIUAnews, ce ne pregătesc de fapt astrele în 21 decembrie 2012, dată care marchează sfârşitul celebrului calendar mayaş şi, după unii, însăşi Apocalipsa.

Data de 21 decembrie 2012 este considerată ca marcând un moment extrem de special şi de către alte surse, fie ele noi sau vechi, mistice sau pur ştiinţifice. Dacă toate aceste surse s-au pus de acord asupra semnificaţiei speciale a datei de 21 decembrie 2012, nu acelaşi lucru se poate spune despre previziunile lor concrete privind ce ar urma să se întâmple în această zi. Printre scenariile vehiculate se numără de pildă inversarea polilor magnetici ai Pământului, o invazie a extratereştilor, sau trecerea Pământului şi a sistemului nostru solar prin aşa-zisa "zonă zero", definită drept o stare specială a spaţiului, în care nu va exista niciun fel de energie.

Reporter: Din punct de vedere astronomic, se ştie că Pamantul se va afla la 21 decembrie 2012 într-un aliniament exact cu Soarele şi cu centrul Caii Lactee, un eveniment galactic care are loc doar o dată la 25 800 ani. Are această configuraţie astronomică vreo relevanţă din punct de vedere astrologic?

Tana Roşca: Sigur că da, dar pentru a-i desluşi cu adevărat semnificaţia, ar trebui să elaborăm o astrologie galactică şi mă tem că nu dispunem încă de instrumentalul necesar pentru a întemeia o asemenea ştiinţă. Aici trebuie să ne bazăm pe cunoştinţele revelate vechilor civilizaţii, care vorbesc la unison despre marile cicluri de evoluţie, epocile, vârstele, yuga sau sorii.  Cele mai aproape de noi, europenii, sunt vârstele omenirii descrise de Hesiod, în „Munci şi zile”, care nu sunt menţionate mai de loc în frenezia speculativă privind apocalipsa. Fie s-a uitat de ele, fie nu sunt suficient de exotice. Deşi sunt singurele cicluri mari ale omenirii descrise de o civilizaţie europeană.

Hesiod vorbeşte despre vârste, prima, cea de aur, când pământul rodea de la sine şi oamenii nu cunoşteau boala şi la sfârşitul vieţii se desprindeau de trup „ca în somn”. Urmată de cea de argint, un experiment eşuat al zeilor,  rasă distrusă de Zeus, pentru că reprezentaţii săi nu se puteau abţine de la violenţe extreme între ei şi nu-i onorau pe zei. Urmează vârsta de bronz, formată din fiinţe care se autodistrug, tot din pricina aplecării către violenţă şi- surpriză – nu apare o rasă şi mai decăzută, ci apar eroii, plămădiţi de Zeus, „rasă nobilă şi dreaptă”,formată din semizei- şi nu pot să mă întreb dacă aceştia au fost deja. Ceva mă face să mă cam îndoiesc, deşi Hesiod spune că a fost ultima rasă înainte de a noastră, rasa de fier, înzestrată cu toate tarele pe care le vedem azi: lipsă de onoare, distrugerea relaţiilor de familie, proliferarea lipsei de pudoare.

Marele ciclu astrologic, pe cale de-a se încheia, este cel al erei Peştilor dar este vorba despre un întreg proces, care ar urma să se sfârşească de abia în jurul anului 2160, acum aflându-ne într-o etapă de tranziţie.

Reporter: Există aspecte ale zilei de 21 decembrie care au o semnificaţie specială pentru astrologi?

Tana Roşca: Pe mine, personal, m-a frapat un aspect rar, care se numeşte Yod şi care întruneşte planetele Jupiter (în Gemeni), Saturn (în Scorpion) şi Pluton (în Capricorn), toate aflate la 8 grade. Aspectul este supranumit „arătătorul lui Dumnezeu”, iar Jupiter, planeta care formează vârful acestei formaţiuni celeste, este tocmai planeta credinţei dar reflectă şi justiţia divină sau profetul. Jupiter se găseşte în mişcare retrogradă, ceea ce poate sugera nevoia de-a ne revizui credinţele, de-a ne face un examen de conştiinţă. Alăturarea Jupiter- Saturn poate anunţa o intervenţie de tip mesianic, a unui conducător (poate liderul unei mari puteri) iar implacabilul Pluton în Capricorn subliniază necesitatea unor transformări profunde. Yod-ul nu indică sfârşitul a ceva, ci un moment de răscruce, un moment de desprindere de obiceiuri trecute, care ne ţin pe loc.

Reporter: Numeroase voci susţin că data de 21 decembrie 2012 va marca mai degrabă un moment de cotitură din punctul de vedere ale evoluţiei spirituale a omenirii, decât vreo catastrofă materială de tipul unui război sau cataclism. Ce variantă pare mai probabilă din punct de vedere astrologic?

Tana Roşca: Din punctul meu de vedere fie ne schimbăm perspectiva asupra lumii, fie suferim consecintele alegerilor de până acum. Mai ales că acest „arătător al lui Dumnezeu”, pe care-l vom avea pe cer de solstiţiu, se va repeta întocmai în alt moment cardinal al anului 2013, respectiv la începutul anului natural, cel astrologic, adică pe 21 martie, echinocțiul de primăvară. Atunci însă planeta Jupiter va fi în mişcare directă, ceea ce poate arăta că trebuie să facem următorul pas.

Reporter: Ultima perioadă a fost marcată de tulburări politico-sociale fără precedent. Am avut de-a face cu Primavara Arabă, cu fenomenul Occupy, cu mişcări stradale violente ale tinerilor în oraşe ca Londra şi Paris, precum şi cu protestele generate de măsurile de austeritate adoptate în unele ţări. Amploarea acestor mişcări ne aduce întrucâtva aminte de ceea ce s-a întâmplat în perioada Hippie, pusă de mulţi în legătură cu aşa-numita „epocă a Vărsătorului”. Să ne aşteptăm şi acum la ceva similar din punct de vedere social?

Tana Roşca: Perioada pe care o traversăm acum comportă  similarităţi cu perioada istorică cuprinsă între 1928-1935, când Uranus în Berbec dădea tonul unor schimbări majore pe plan mondial, formând un aspect tensionat cu Pluton în Rac. Uranus s-a reîntors în Berbec după 84 de ani, pe 11 martie 2011 (data care a marcat cutremurul urmat de tsunami şi defectarea centralei atomice de la Fukushima), formând din nou o cvadratură cu Pluto, aflat acum  în Capricorn, unde a intrat în 2008. Acest aspect se va menţine până în 2017. Aşa cum evenimentele din 1928-1935 au dus la schimbarea lumii, pornind de la celula societăţii, familia, şi până la normele sociale, care s-au schimbat radical, aşa se întâmplă şi acum.   

Reporter: Credeţi că data de 21 decembrie ar putea marca un moment de transformare şi în alte domenii, precum cel politic?

Tana Roşca: Transformarea politică se întâmplă de mult, încă din 2008, fiind anunţată de crize economice, similare celor care au dat tonul schimbărilor politice şi în 1928 (intrarea în degringoladă a economiei în  Germania) şi 1929 (tragicul crah al bursei americane şi depresia economică, care i-au urmat). Politica poate face manevre mult mai îndrăzneţe, pe fondul unei vulnerabilităţi economice. Aceste crize au fost manipulate, în opinia mea, atunci (ceea ce se ştie deja) şi acum (cum e lesne de presupus)  tocmai pentru a se putea renegocia echilibrul între marile puteri. Obiectivul de fond este de fapt unul politic, josul finanţelor e doar un simptom de suprafaţă, asta ne-o sugerează Pluton în Capricorn.

Reporter: Există indicii astrologice că data de 21 decembrie va marca debutul vreunei noi revoluţii tehnologice? Ne putem aştepta, în perioada imediat următoare, la inovaţii care astăzi par de domeniul SF-ului?

Tana Roşca: Şi în intervalul pomenit mai sus, 1928-1935, s-au succedat descoperiri, care au transformat viaţa oamenilor. S-a trecut de la filmul alb-negru la filmul sonor şi color şi în aceeaşi perioadă se patenta şi televiziunea. La începutul lui noiembrie 2013 există posibilitatea ca una sau mai multe miracole tehnologice să fie prezentate publicului.

Reporter: Din câte ştim, fiecare ţară are propriile ei caracteristici astrologice, putând fi de pildă încadrată într-o anumită zodie. Cum va fi afectată România, astrologic vorbind, de configuraţia zilei de 21 decembrie?

Tana Roşca: Pornind de la astrograma României bazată pe momentul Unirii Principatelor, România cade sub semnul Vărsătorului, a cărui Planetă este Uranus. Or, pe 21, Luna traversează această planetă, aflată în Berbec, semn că tinerii preferă să petreacă Crăciunul cu prietenii şi într-o manieră mai puţin tradiţională. Soarele, care intră în Capricorn pe 21 la prânz, poate indica nemulţumirea celor mai vârstnici, faţă de alegerile celor tineri şi, eventual, o penalizare a acestora, la capitolul cadouri.

Reporter: O ultimă întrebare. Ca astrolog, ne sfătuiţi să facem anumite pregătiri speciale pentru ziua de 21 decembrie sau e mai bine să ne vedem netulburaţi de Sărbătorile de iarnă care ne bat la poartă?

Tana Roşca: Ca om şi ca astrolog, m-aş bucura dacă ne-am pregăti pentru Naşterea Domnului mai mult decât pentru daruri, mâncare şi distracţie. Conştientizând frumuseţea simbolică a acestei sărbători, ne putem primeni sufletul, în loc să ne intoxicăm trupurile prin excese de tot felul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

 • NOUA DENUMIRE a echipei STEAUA, anuntata OFICIAL

  Presedintele Consiliului de Administratie al echipei din Ghencea, VALERIU ARGASEALA, a anunta vineri care va fi noua titulatura a “militarilor”. Astfel, numele complet al echipei va fi FC Steaua Bucuresti SA. VALERIU ARGASEALA a mai artat ca situatia este asemanatoare cu cea de la Craiova si ca, in esenta, lucrurile nu se vor schimba. “FC Steaua Bucuresti SA, asta este numele care va aparea pe toate site-urile inclusiv pe cel al Ligii Profesioniste de Fotbal. Diferenta fata de acum e ca pe langa Steaua Bucuresti vor aparea FC si SA in denumire. Cum e la Craiova, unde apare CS U in fata. Aceasta societate comerciala are o hotarare judecatoreasca, continua fotbalul care a fost inainte. Ea ramane aceeasi in esenta”, ...

 • Avocatul fostei șefe antimafie, explicații despre noul dosar al Alinei Bica

  Avocata fostei şefe a DIICOT a declarat vineri, la ieşirea de la DNA, că Alina Bica nu a făcut niciun denunţ în noul dosar, format din trei disjungeri făcute din primul dosar al acesteia, precizând că Bica a dat o declaraţie în care a arătat că nu a săvârşit faptele pentru care este învinovăţită, no ...

 • Doi romani rapiți in Nigeria au fost eliberați fara nicio rascumparare

  Doi români au fost răpiţi şi apoi eliberaţi în Nigeria, fără ca statul român să plătească vreo răscumpărare, a anunțat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Doi români care se aflau la muncă în Nigeria au fost răpiţi, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti fiind ...

 • Codrin Ștefanescu, numit secretar general al PSD București; conducerile PSD sector 1 și sector 5, inlocuite

  Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ștefănescu a fost desemnat, vineri, de Comitetul Executiv Național al partidului și în funcția de secretar general al organizației PSD București, au declarat pentru AGERPRES surse social-democrate.

 • Cum arata scutul antiracheta de la Deveselu | Imagini in premiera

  Marina americana, in colaborare cu mai multe firme romanesti, construieste, la Deveselu, o baza care urmeaza sa fie operationala din acest an. Aici vor fi instalate sistemele antiracheta ale NATO. US Navy a preluat comanda asupra bazei in octombrie anul trecut, iar lucrurile evolueaza rapid, dupa c ...

 • Mișcari de trupe in PSD. Trei decapitari politice cheie decise de Ponta și Dragnea

  În cursul zilelor de vineri și sâmbătă, social- democrații stabilesc în cadrul unor ședințe ale Comitetului Național Executiv, ce se desfășoară la Sinaia, viitoarea strategie politică. Surse politice citate de B1 TV au anunțat că Ecaterina Andronescu va fi schimbată din funcția de Președinte al PSD ...

 • Piedone si UNICEF, actiune importanta pentru adolescenti in sectorul 4

  Primarul Cristian Popescu – Piedone a inaugurat vineri Centrul de Resurse pentru Adolescenţi din Sectorul 4, situat în șos. Berceni nr. 12 A. ​Invitatul special al evenimentului a fost doamna Sandie Blanchet, reprezentant UNICEF în România.​Cu acest prilej a fost lansat, în premieră la nivelul Capit ...

 • Cum sa faci cea mai buna varza calita cu ciolan afumat

  Ingrediente pentru varză călită cu ciolan afumat 1 varză murată 1 ciolan afumat 3 linguri ulei 1 ardei gras 1 morcov mare sare boia [...]

 • Un deputat PSD cere ajutorul lui Iohannis impotriva lui Dragnea

  În PSD se întâmplă lucruri neobişnuite. Un deputat social-democrat a ajuns să ceară public ajutorul lui Klaus Iohannis în lupta împotriva lui Liviu Dragnea.Deputatul Radu Popa, cel care şi-a anunţat deja susţinerea pentru tabără Geoană-Vanghelie, îi solicită preşedintelui Iohannis să facă tot ce ţin ...

 • CExN al PSD s-a reunit, vineri, la SINAIA. PONTA a propus reprimirea lui SOVA. UPDATE

  CExN a PSD s-a reunit, vineri, la Sinaia, pentru a clarifica situatia partidului dupa esecul de la prezidentiale, in conditiile in care exista dispute publice intre conducerea centrala si liderii din teritoriu fata de masurile ce trebuie luate pentru a atenua pierderea de imagine a formatiunii. UPDATE 14.00: Presedintele VICTOR PONTA  a propus reprimirea lui DAN SOVA in randurile PSD. UPDATE 13.00: CATALIN IVAN  afost inlocuit de la sefia filialei PSD Sector 1. UPDATE 11.15: Deputatul CRISTIAN RIZEA va fi numit presedinte interimar la PSD SECTORUL 5,  mai spun sursele din interiorul PSD. UPDATE 11.00: Vicepresedintele PSD ECATERINA ANDRONESCU, urmarit penal de DNA, va pierde sefia PSD Bucuresti, anunta stiripesurse.ro citand surse prezente la CExN al PSD. Conform sursei citate, noul presedinte interimar ...DIN CATEGORIE

 • TOP CITITE
 • TOP COMENTATE

Sondaj Ziua News

  • Ar putea avea sorti de izbanda o motiune de cenzura impotriva Guvernului?

  • VOTEAZA