Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Augustin Lazăr despre OUG 7/2019: Vom sesiza instituţiile care au abilitatea de a sesiza CCR

Postat la: 23.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a anunţat, vineri, că va face demersuri pentru sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la OUG 7/2019, prin care se modifică legile Justiţiei.

"Ministerul Public face o analiză foarte atentă a dispoziţiilor legale suspecte de neconstituţionalitate. În cursul zilelor următoare, probabil luni, vom sesiza instituţiile care au abilitatea de a sesiza Curtea Constituţională, fie cu conflict de natură constituţională, fie cu verificarea caracterului textului ordonanţei, dacă are un caracter constituţional sau nu", a declarat Lazăr la RFI.

În opinia sa, prevederile ordonanţei de urgenţă vor avea ca efect blocarea activităţii Parchetului General şi a sistemului de justiţie. "Va fi o blocare. Să vedem, dacă nu funcţionează instituţia, cum vor putea fi instrumentate dosarele. Cine va explica de ce s-a prescris o anumită faptă într-un anumit dosar dacă dosarele nu sunt instrumentate şi instituţia Ministerului Public nu funcţionează? (...) Suntem într-un stat de drept şi nu poţi lăsa un act normativ care este suspect de neconstituţionalitate să funcţioneze aşa până când blochează justiţia", a precizat procurorul general.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE