Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Avertismentul lui Soros: Uniunea Europeană se poate prăbuși precum URSS în 1991

Postat la: 12.02.2019 - 20:12 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Europa trebuie să se trezească și să înțeleagă magnitudinea amenințărilor cu care se confruntă, spune George Soros într-un editorial publicat de "Project Syndicate" și preluat cnbc.com. Înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din primăvara lui 2019, investitorul avertizează votanții că Uniunea Europeană ar putea avea o soarta similară cu cea a URSS-ului în 1991.

"Uniunea se află într-un moment revoluționar al existenței sale, iar rezultatul este foarte incert", a continuat Soros. Mai mult, liderii europeni și formele lor de conducere prezintă asemănări semnificative unui "politburo" (organul de decizie al partidului comunist sovietic) la momentul declinului URSS, continuând să emită „ukazuri ca și cum acestea ar mai fi relevante", crede Soros.

"Din nefericire, partidele anti-europene se vor bucura de un avantaj considerabil în următoarele alegeri", afirmă omul de afaceri. Acest avantaj este generat, potrivit investitorului, de mai mulți factori concomitenți cum ar fi modelele depășite de partid care nu mai reflectă dorințele populației din numeroase țări europene, imposibilitatea schimbării tratatelor și lipsa unui sistem de disciplinare a țărilor care se abat de la principiile pe care Uniunea Europeană se bazează.

Remarcile lui Soros vin într-un cadru de instabilitate politică pe fondul ascensiunii mișcărilor populiste. Sentimentul anti-sistem regăsit din ce în ce mai frecvent printre alegători este evidențiat de cele mai importante evenimente care au marcat Europa sau sunt pe cale de a o face. Printre ele: Brexit-ul în Marea Britanie, revoltele civile din Franța și măsurile anti-imigrație generate de partidele iliberale din țări ca Polonia și Ungaria.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE