Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Băsescu: A existat un plan de cooperare SRI-DNA, planul avea nume de cod "Bujorul"

Postat la: 25.05.2018 - 10:40 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Traian Băsescu a făcut, joi, noi precizări legat de documentul SRI care vizează dosarul Gala Bute, fostul preşedinte al României precizând că a fost un plan comun de acţiune SRI-DNA care avea nume de cod "Bujorul".

"A existat un plan de cooperare SRI-DNA, planul de cooperare avea nume de cod Bujorul. Se încheie cu informaţia că a fost transmis DNA-ului cu instrucţiuni să nu rămână în dosar. La sfârşitul documentul se spune că acest document este numai pentru uzul procurorului, nu rămâne în dosar. La cum au evoluat lucrurile e clar că documentul a pornit în baza planului Bujorului", a declarat Traian Băsescu la B1 Tv.

Traian Băsescu a mai spus că pe documentul care a fost trimis Inspecţiei Judiciare, CSM-ului şi Comisiei de control SRI sunt făcute adnotări. "Vă mai spun că documentul este lucrat, adică a ajuns la un şef unde s-au făcut mici adnotări. A marcat documentul cu nişte persoane. Întâmplător, toţi au devenit denunţători în Gala Bute", a mai spus Traian Băsescu. Fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut public, miercuri, 16 mai, un document al SRI, despre care spune că este strict secret şi i-a parvenit în urmă cu câteva luni, şi care vizează dosarul Gala Bute, menţionându-se clar rolul acestuia şi cum funcţiona relaţia cu sistemul judiciar.

"Este un document document strict secret al UM 0198 SRI din 9.11.2011 care mi-a parvenit acum câteva luni şi nu l-aş fi făcut public dacă nu vedeam minciuna din adresa DNA către ICCJ. Nu citesc mult, va spun că documentul vorbeşte de oameni care se află într-un dosar penal care au săvârsit infractiuni dar despre care DNA nu spune mare lucru si pentru a fi concludent, vă citesc câteva pasaje: <<În temeiul art 14 din Legea 14 din 92 si art 15 din Protocolul de cooperare între Parchetul de pe langă ICCJ şi SRI pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securitatii nationale si urmare a adresei noastre din 24 .06 2011 respectiv planul de cooperare, vă comunicăm>>. Ce înţelegem este că protocolul a funcţionat din plin şi a existat un plan de cooperare între SRI şi DNA", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu în plenul Senatului.

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că în perioada în care Daniel Morar conducea DNA instituţia nu a colaborat cu SRI. "Am reuşit să identific şi momentul când au început cooperările. În timpul lui Morar nu s-a făcut aşa ceva pentru că disputa a fost la mine în birou legată de cooperarea SRI-DNA, unde Morar a fost foarte clar: nu discutăm despre colaborare", a declarat Traian Băsescu la B1TV. Fostul preşedinte susţine că la discuţie au fost prezenţi Florian Coldea, George Maior şi Daniela Morar. "Voiau (n.r. George Maior şi Florian Colde) să accepte numai părţi de informaţie, informaţie selectată", a spus Băsescu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE