Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Baronul Mischie: "La puscarie m-au primit in aplauze!"

Postat la: 20.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După ce a făcut un an de puşcărie pentru trafic de influenţă şi luare de mită, Nicolae Mischie, cel mai cunoscut baron local din „Epoca Năstase", îşi radiografiază viaţa în faţa reporterilor „Adevărul". E o lectură obligatorie pentru cei care vor să afle ce înţeleg corupţii din lupta anticorupţie.

Baronii locali. Cei care au condus judeţele ţării cu mâna de fier a secretarilor de partid şi care au dirijat, prin forţa banilor adunaţi ilegal, parlamentari, miniştri şi judecători. Puterile separate ale statului s-au strâns laolaltă în faţa grătarelor încinse de baronii locali. Aceasta este corupţia în dimensiunea ei vizuală. Iar baronul Nicolae Mischie a fost deputat al României vreme de 6 ani, preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj - 8 ani, puşcăriaş la Penitenciarul Târgu-Jiu - un an.

Azi, Mischie e un pensionar liber şi îşi face raportul propriei vieţi. A înţeles ceva din toate câte i s-au întâmplat? Înţeleg corupţii ceva din lupta anticorupţie? Privind la Nicolae Mischie vezi toate părţile rele ale postcomunismului românesc. Revoluţia l-a prins în condiţia lui firească: dascăl de provincie, locatar într-un apartament de bloc din Târgu-Jiu. După '90, însă, Mischie a galopat prin viaţă, devenind parlamentar, şef de consiliu judeţean, doctor în istorie, scriitor, locatar al unei vile cu valoare istorică, om de afaceri.

Vreme de 14 ani, din 1990 şi până în 2004, Mischie şi-a clădit din pix un imperiu personal, ajutat de pixurile unor primari şi afacerişti locali. Mischie crede că greşim dacă gândim aşa şi, ca să exemplifice, se mândreşte cu o caracterizare pe care i-a făcut-o un primar de la el din judeţ: „Primarul de la Schela a spus şi în proces: «Mischie n-a luat nicio ţigară de la mine, că nu fumează»". Cam ăsta e Mischie. Nu ia ţigări, că nu fumează. Ia ce-i trebuie. A luat şi el o vilă mare, a luat un serviciu bun pentru nevastă, fonduri PHARE cât să le asigure un viitor urmaşilor. A luat ce i-a trebuit.

Restul articolului in adevarul.ro

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE