Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Bucurie mare la Transporturi: Mămițica Anișoara Cornilă pleacă din Palatul CFR

Postat la: 15.02.2017 - 08:11 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe culoarele Ministerului Transporturilor a fost, ieri, la orele pranzului, o agitatie nefireasca. "- Ai auzit?/ - Ce sa aud?/ -Pleaca?/ -Cine?/ -"Mamitica" Cornila?/ - Uaaa! Uraaaa. Nu pot sa cred?", cam asa a decurs timp de cateva ore dialogul intre functionarii ministerului.

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, incepand de, ieri, directorul general al Direcţiei Generale şi Resurse Juridice din Ministerul Transporturilor, controversata Anisoara Cornila, este in preaviz de 30 de zile. Adica va pleca. Unde? Deocamdata nu se stie. Insa, un lucru este cert: majoritatea angajatilor din Ministerul Transporturilor si ai companiilor din subordine rasufla usurati si se bucura ca au scapat de aceasta.

ZIUAnews a semnalat de nenumrate ori ca Anisoara Cornila si-a constituit un veritabil "clan" in minister si in companiile din subordine facand si desfacand itele administrative, numind si inscaunand diverse personaje in conducerile departamentale ale ministerului, dar mai ales in bordul administrativ al companiilor.

Şedinţa foto incintantă în biroul secretarului de stat Dragoş Titea

Anişoara Cornilă a ajuns in Ministerul Transporturilor in guvernarea USL pe filiera Chitoiu, dupa ce bulversase intreaga activitate de la Transelectrica. La scurt timp dupa ce a aterizat in Palatul CFR, ea a găsit o modalitate inedită de a-şi promova imaginea pe site-urile de socializare. Ţinute provocatoare în culori vii- fuste scurte, decolteuri generoase, pantofi cu toc înalt, poziţii lascive şi priviri languroase. Aşa se prezintă Anişoara Cornila în fotografiile efectuate în diferite birouri şi săli din clădirea Ministerului Transporturilor. Cele mai incintante imagini ale acesteia au fost realizate în cabinetul secretarului de stat din acest minister, Dragoş Titea.

În biroul acestuia, fotoliile din piele verde au devenit accesorii foto foarte îndrăgite de către Anişoara Cornilă, directoarea care încearcă să se prezinte ca o persoană sexi, deşi în buletin este trecută de 50 de ani. De asemenea, director general al Direcţiei Generale şi Resurse Juridice a ţinut să se pozeze şi sala hărţilor de la Ministerul Transporturilor, dar şi lângă steagul României şi al Uniunii Europene. Astfel, mai multe încăperi ale acestui minister au devenit studiouri foto pentru directoare trecută de prima tinereţe, care susţine permanent că este bolnavă, fapt pentru care a şi benenficiat de o donaţie consistentă de la compania din bordul căreia face parte.

Sponsorizare în interes personal

ZIUAnews a relatat prin 2014 că ea a descoperit o modalitate aparte de a beneficia de sponsorizare din parte unei companii aflate sub tutela acestui minister. Astfel, în iulie 2014, Fundaţia Liviu Pop Marian, controlată de către senatorul PSD de Maramureş- Liviu Pop, solicită Regiei Autonome- Administraţia Română a Serviilor de Trafic Aerian- ROMTSA SA o sponsorizare de 8.000 de euro pentru doamna Anişoara Cornilă. Ulterior acestei cereri, Consiliul de Administraţie de la ROMATSA, din care unul dintre membri este chiar directorul general din Ministerul Transporturilor, Anişoara Cornilă, a aprobat contractul de sponsorizare nr. 16729/31.07. 2014 pentru fundaţia senatorului PSD.

La câteva zile, mai exact pe 6 august 2014, ROMATSA emite ordinul de plată 3139 pentru suma de 35.400 de lei pentru sponsorizarea solicitată de Fundaţia Liviu Pop pentru directorul Anişoara Cornilă. Practic, directorul Anişoara Cornilă a cerut sponsorizare la ROMATSA, prin fundaţia senatorului de Maramureş, şi tot ea, în calitate de membru în Consiliul de Administraţie, îşi aprobă suma de sponsorizare. "Eu am o problemă de sănătate ca urmare a contactării unui virus hepatic şi nu mai aveam bani pentru tratament. Am apelat la mai multe fundaţii să mă ajute pentru susţinerea financiară a tratamentului şi doar Fundaţia Liviu Pop Marian a fost cea care s-a oferit să mă ajute. Eu nu am votat când s-a aprobat sponsorizare de la ROMATSA pentru această fundaţie", a justificat Anişoara Cornilă pentru ZIUAnews donaţia de la ROMATSA.

Drumul de la dutty-free la jolly joker-ul juridic al Transporturilor

Trebuie precizat că Anişoara Cornilă a venit la Ministerului Transportuilor la începutul acestui an de la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica" S.A. de unde, anul trecut, a încasat 133.700 de lei, adică peste 11.000 de lei pe lună, reprezentând în jur de 2.500 de euro. Înainte de 1990, Anişoara Cornilă a fost gestionar dutty-free în Vama Giurgiu, ocupându-se cu aprovizionarea şi vânzarea mărfurilor în valută, iar din 1990 până în 2005 a coordonat un lanţ de magazine aflate în sistem duty-free tot în Vama Giurgiu. Din 2005 până în 2009 a fost director la Compania Naţională "Poştă Română" S.A, după care a ajuns la Translectrica.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE