Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cercetarile au demonstrat! De unde mostenesc copiii inteligenta: de la mama sau de la tata?

Postat la: 30.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Razboiul sexelor este o poveste fara sfarsit, iar eterna intrebare "cu cine semeni asa de destept, cu mama sau cu tata", pare ca si-a gasit in sfarsit un raspuns. Si asta pentru ca cei de laUniversitatea Washington din Statele Unite ale Americii au intreprins un studiu amplu pentru a afla de unde mostenesc copiii inteligenta, informeaza publicatia Science World Report. Asadar, sa fie de la mame sau de la tati?

Ei bine, cercetatorii sustin ca de la mame. Acest lucru tine de faptul ca genele care au legatura cu inteligenta se afla pozitionate pe cromozomul X, iar femeile au doi astfel de cromozomi, fata de barbati care au doar unul. Conform noului studiu, anumite gene transmise copiilor, printre care si cele responsabile de calitatile intelectuale, ar avea efect doar daca provin de la mama.

Experimentul intreprins de cercetatori a fost aplicat pe soareci modificati genetic. Soarecii care au primit mai mult material genetic matern au dezvoltat creiere mai mari si corpuri mai plapande, in timp ce soarecii care au primit mai mult material genetic patern au dezvoltat corpuri mai mari si mai puternice dar creierul a ramas mai mic.

Concluzia cercetatorilor a fost ca dezvoltarea creierului este legata de genele materne, iar dezvoltarea fizica a organismului de genele paterne. Ei au precizat insa ca genele mostenite nu sunt singurii factori care determina inteligenta unei persoane. Mediul in care un copil este crescut este cel putin la fel de important pentru dezvoltarea functiilor cognitive avansate. Studiile in domeniu indica faptul ca doar intre 40% si 60% din inteligenta unui copil este mostenita genetic, restul provenind de la factorii de mediu.

La acest experiment se adauga si un studiu realizat pe 12.000 tineri din Glasgow cu varste intre 14 si 22 de ani, de-a lungul a peste 20 de ani, studiu care a identificat faptul ca marea majoritate a tinerilor cu o inteligenta sporita provin din mame cu inteligente ridicate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE