Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Claudiu Manda, după audierea lui Hellvig: "Au fost 565 de protocoale semnate cu SRI, din 1990"

Postat la: 14.09.2018 - 08:22 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Claudiu Manda, preşedintele comisiei de control a SRI, a anunţat, după audierea lui Eduard Hellvig, că din 1990 până acum, între SRI şi alte instituţii au fost semnate 565 de protocoale.

"Opt subiecte am discutat. Unul dintre ele a fost legat de protocoalele de colaborare dintre SRI și instituțiile din România. Sunt semnat protocoale din anul 1990. În total au fost 565 de astfel de acte sau acorduri. Dintre aceste, 432 protocoale, restul acorduri și documente. 337 sunt active, 194 denunțate și 94 abrogate ca urmare a schimbării legislației. Discuția a fost ca toate aceste protocoale să ne parvină la Comisie și angajamentul a fost ca in maximum o săptămână să ne parvină la Comisie", a declarat Claudiu Manda, șeful Comisiei de Control SRI. Acesta a precizat că 18 documente au fost încheiate între SRI și instituții din justiție, fie parchete, DNA, PNA sau CSM. "Două documente cu caracter secret în vigoare, cele legate de amenințările de terorism. În opinia noastră credem că cele două sunt deja a comisie", a mai spus Claudiu Manda.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE