Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












CODUL SILVIC a trecut în forma inițială. Iohannis a pierdut bătălia pe defrișări

Postat la: 20.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Camera Deputaților a respins, miercuri, amendamentele făcute de președintele Klaus Iohannis la noul Cod Silvic, iar proiectul de lege a trecut în forma inițială. Acesta va deveni lege după ce va fi publicat în Monitorul Oficial.

217 deputații au votat în favoarea raportului comun al Comisiei pentru agricultură, Comisiei pentru mediu și Comisiei juridice de respingere a cererii de reexaminare și adoptare a Legii în forma inițială în timp ce 96 împotrivă și nouă s-au abținut. Codul silvic în forma inițială a fost adoptat cu 218 pentru, 11 abțineri și 95 împotrivă.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, pe 23 martie, cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 46/2008 - Codul silvic pe motiv că limitează activitatea economică a operatorilor economici sau a grupului de operatori economici.

În cererea de reexaminare adresată președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, șeful statului preciza că intervențiile legislative adoptate în cuprinsul acestei legi sunt de natură să limiteze activitatea economică a operatorilor economici sau a grupului de operatori economici, având impact asupra mediului concurențial și, implicit, asupra economiei și să creeze premisa legislativă a unui tratament juridic discriminator.

"Apreciem că dispozițiile art. 60 alin. (5) lit. f) și g) - prin care se introduc: pragul maxim de 30% la achiziția sau procesarea de masă lemnoasă din fondul forestier național și dreptul de preempțiune pentru producătorii din industria mobilei la cumpărarea de masă lemnoasă - sunt de natură să aducă atingere principiilor libertății economice și contractuale, ca fundamente esențiale ale economiei de piață. Introducerea unei limitări arbitrare în activitatea operatorilor economici, care ar genera dezavantaje pentru unii și avantaje pentru alții, ar putea avea impact negativ asupra mediului concurențial și ar putea atrage posibilitatea de a fi invocată încălcarea obligațiilor asumate de statul român în calitate de stat membru al Uniunii Europene", susținea, printre altele, în cererea de reexaminare, șeful statului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE