Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Conditia pusa de Gabriela Firea pentru aprobarea desfasurarii mitingului romanilor din diaspora

Postat la: 20.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Urmare a discutiilor din spatiul public referitoare la solicitarea Federatiei Romanilor de Pretutindeni privind organizarea unui miting in Piata Victoriei in data de 10 august 2018, Gabriela Firea face urmatoarele precizari.

"Am luat act, la revenirea din concediul legal de odihna, de faptul ca cererea Federatiei Romanilor de Pretutindeni de a organiza un miting in Bucuresti a primit aviz negativ din partea Comisiei de Avizare a evenimentelor, motivul invocat fiind acela ca 1 milion de participanti, potrivit cifrei inaintate de catre organizatori, ar perturba grav activitatea si libera circulatie in Capitala, inclusiv a vehiculelor care intervin in situatii de urgenta, si ar pune fortele de ordine in imposibilitatea de a garanta siguranta atat a manifestantilor cat si a celorlalti cetateni care tranziteaza zona fara a participa la miting.

In situatia in care organizatorul isi va reconsidera solicitarea initiala, astfel incat sa se incadreze in limite rezonabile din punct de vedere al numarului participantilor, Comisia isi va reevalua punctul de vedere si nu va mai exista niciun motiv pentru a nu fi autorizata manifestatia.

Pentru comparatie, la mitingul organizat de PSD in data de 9 iunie 2018, despre care s-a vorbit in acest context, in spatiul public, numarul de participanti declarati de organizatori in Piata Victoriei a fost de 250.000, iar in momentul de varf al evenimentului s-au inregistrat un numar de 380.000 - 400.000 de persoane, care ocupau in intregime Piata Victoriei, precum si strazile adiacente. Initial, PSD a intentionat organizarea unui miting la care sa participe 1 milion de persoane, dar in urma discutiilor cu institutiile implicate in mentinerea ordinii publice si a gestionarii situatiilor de urgenta s-a decis redimensionarea evenimentului in concordanta cu particularitatile si capacitatea zonei vizate.

Primaria Capitalei nu intentioneaza sa obstructioneze in niciun fel manifestatiile publice, dar solicita ca organizatorii sa-si asume explicit respectarea legii si sa-si dimensioneze actiunile astfel incat sa nu fie periclitata siguranta nici a participantilor, nici a celorlalti cetateni.

Solicit sa se puna capat acuzatiilor si jignirilor proferate in spatiul public la adresa mea si a Primariei Capitalei, cata vreme nu exista niciun motiv pentru care vreo entitate sa fie lezata de vreo actiune ireversibila a autoritatilor. Legea si regulile sunt aceleasi pentru toata lumea si nu se aplica dupa principiul 'cine tipa mai tare'. Democratia inseamna respectarea libertatilor cetatenesti cata vreme acestea nu incalca libertatile celorlalti.

Regret ca unii oameni politici cu pretentii s-au grabit sa arunce cu invective si acuzatii, fara sa cunoasca situatia de fapt si legea sau, mai grav, cunoscandu-le dar ignorandu-le cu buna stiinta, doar pentru castiguri efemere in planul imaginii".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE