Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Darius Vâlcov l-a turnat pe Vasile Blaga la DNA. Numele copreședintelui PNL apare în dosarul acestuia

Postat la: 22.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov le-a spus procurorilor anticorupție în timpul audierilor, că cel care l-a determinat să trucheze anumite licitații a fost Vasile Blaga, în perioada în care fostul primar al Slatinei era membru PDL. 

În rechizitoriul prin care Darius Vâlcov a fost trimis în judecată se arată că în anul 2009 el ar fi fost chemat la sediul central al PDL, unde Vasile Blaga i-ar fi transmis că Tehnologica Radion trebuie să câștige licitații.

"Astfel, inculpatul Vâlcov Darius a arătat că, în anul 2009, a fost chemat de Vasile Blaga la sediul central al Partidului Democrat Liberal și i-a spus, confidențial, că știe că în Olt se va licita pentru niște lucrări de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, transmițându-i, fără echivoc, că alocarea în viitor a fondurilor pentru unele lucrări la Primăria Slatina se va face sub condiția ca SC Tehnologica Radion SRL să câștige licitațiile. Prin urmare, inculpatul trebuia să intervină pentru anularea licitațiilor, scopul urmărit fiind acela ca SC Tehnologica Radion SRL, prin reprezentantul său Berna Theodor, să câștige toate cele 3 licitații", se arată în rechizitoriu DNA.

"În justificarea interesului manifestat de Vasile Blaga, inculpatul Vâlcov Darius Bogdan a arătat că avea cunoștință că Berna Theodor a fost consilier personal al președintelui României (Traian Băsescu - nr.), că Tehnologica Radion SRL era condusă "din umbră" de către greii PDL de la acea vreme, "printre care se afla și domnul Vasile Blaga". În contextul acestei întâlniri, inculpatul Vâlcov Darius Bogdan a primit de la Vasile Blaga numărul de telefon al lui Berna Theodor, spunându-i-se să-l contacteze că este așteptat", mai scriu procurorii.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE