Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Deputaţii nu au putut adopta proiectul privind investiţiile în irigaţii. Dragnea: Se impune o rânduială în grupul PSD şi în coaliţie

Postat la: 30.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Plenul Camerei Deputaţilor nu a reuşit, miercuri, să adopte OUG 79/2013, cu amendamente ce prevedeau investiţii de 1 miliard de euro în sistemul de irigaţii, din cauza lipsei numărului suficient de voturi pentru o lege organică, în contextul absenţelor din rândul coaliţiei şi a abţinerilor PNL.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat "foarte supărat" pe deputaţii partidului pentru că au lipsit în număr mare de la acest vot. OUG 79/2103 reglementa prevederi din cadrul Legii îmbunătăţirilor funciare, însă în Parlament deputaţii au adus, la solicitarea Guvernului, mai multe amendamente privind sistemul naţional de irigaţii, printre care şi investiţii de circa 1 miliard de euro în următorii 5 ani în acest domeniu.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, declara, în timpul dezbaterilor din comisii asupra acestei legi, că până în anul 2020 va trebui reabilitată întreaga infrastructură de irigaţii. Legea a fost supusă votului plenului Camerei Deputaţilor, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru o lege organică, respectiv jumătate din numărul total al deputaţilor. Din acest motiv, legea nu a putut fi adoptată şi a rămas să fie rediscutată ulterior, cel mai probabil sesiunea următoare.

PNL s-a abţinut la vot, acuzând neclarităţi în text cu privire la modalitatea în care sunt alocaţi banii, iar foarte mulţi parlamentari ai coaliţiei au lipsit la sesiunea de vot. Legea a trecut deja de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional. Premierul Victor Ponta a declarat, după vot, că Executivul va lua în calcul emiterea unei alte ordonanţe de urgenţă care să conţină prevederile din amendamentele aduse în Parlament.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat "foarte supărat" pe deputaţii partidului pentru că au lipsit în număr mare de la votul privind investiţiile în agricultură, spunând că, dacă s-ar fi votat pensiile speciale, probabil n-ar fi absentat, şi în grup se impune "o rânduială".
"A dat foarte prost, ca să discutăm cinstit. Este o lege de o importanţă extraordinară. (...) Faptul că parlamentarii noştri nu au fost prezenţi la această lege este o vină a noastră, a tuturor, a celor care conducem partidul, a celor care conduc Camera Deputaţilor, a celor care sunt lideri de grup, a celor din comisii", a spus Dragnea, miercuri, după ce Camera Deputaţilor nu a reuşit să adopte proiectul privind aprobarea unor investiţii de un miliard de euro în sistemul naţional de irigaţii.

Întrebat dacă se impun sancţiuni printre cei vinovaţi, Dragnea a răspuns negativ. "Se impune o rânduială în grupul parlamentar al PSD şi, în general, în coaliţie. Eu am pus o întrebare, şi nu o pun cu răutate, dar mi-e foarte greu să mă abţin: dacă astăzi era în plen votul pentru pensiile parlamentarilor, erau absenţi? Eu cred că nu. (...) Sunt foarte supărat" a spus acesta, precizând că aleşii "s-au jucat" cu soarta fermierilor.
Mai mult, Dragnea s-a arătat deranjat şi de faptul că liberalii s-au abţinut de la vot.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE