Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












DNA a deschis dosar pentur microcentralele din Țara Hațegului

Postat la: 30.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorii anticorupție au anunțat că au început să cerceteze felul în care au fost emise autorizațiile de construire pe Râul Alb din Țara Hațegului a unor microcentrale. DNA verifică acum actele legate de construcţia de pe Râul Alb şi au făcut percheziţii în Bucureşti, Cluj şi Hunedoara. 

Mascaţii au descins la Agenţia de Protecţie a Mediului Hunedoara, Administraţia Bazinală de Apă Mureş şi la Administraţia Geoparcului Dinozaurilor „Ţara Haţegului". Perchezițiile vin după ce mai mulți activiști de mediu au contestat construirea unor microcentrale, deși acestea aveau autorizații de mediu.

În acest scandal mai există un dosar penal, pentru lovire şi tentativă de omor după ce ecologiştii au fost acuzaţi de proprietarul terenului că l-au călcat cu maşina şi l-au băgat în spital.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a fost constituit, la data de 25 mai 2015, un dosar în care se efectuează cercetări în legătură cu incidentul produs pe Râul Alb-Geoparcul Dinozaurilor, soldat cu agresarea unor persoane, fiind începută urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire şi tentativă de omor.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, la data de 24 mai 2015, în jurul orei 13.00, în urma unui incident produs între mai multe persoane în zona satului Coroieşti, comuna Sălaşu de Sus, judeţul Hunedoara, în apropierea locului unde au început lucrări de edificare a unei microcentrale, a rezultat vătămarea a trei persoane, dintre care una a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă. Cercetările continuă pentru elucidarea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză, iar pe măsura derulării acestora, vom informa opinia publică.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE