Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












EVALUARE NAŢIONALĂ Clasa a II-a edu.ro SUBIECTE Limba română SCRIS

Postat la: 18.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Elevii claselor a II-a susțin, luni 18 mai, primul examen din viața lor. Aceștia vor avea proba de scris la limba română din cadrul Evaluării Naționale 2015. Deși notele nu vor fi trecute în catalog, acestea sunt extrem de importante pentru a se vedea nivelul la care este copilul.

Luni dimineața, elevii care se află în clasele a II-a vor susține prima probă a evaluării naţionale - SCRIS limba română după ce începând de anul trecut Ministerul Educației a introdus evaluarea națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Toată săptămâna aceasta elevii din clasa a II-a se vor afla în focul examenelor.

VEZI mai jos subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii clasei a II-a în prima zi de examen 

Elevii vor fi învăţaţi încă de mici cu atmosfera de examen și se va realiza și o evaluare a cunoștințelor pe care le au aceștia.

Primii elevi care începe testările naționale de anul acesta sunt cei din clasele a II-a. Micuții vor avea primul examen peste o săptămână, pe data de 18 mai cu proba scrisă la limba română, iar în ziua următoare , pe 19 mai vor avea proba de citit la limba română.
Pe 20 mai va avea loc proba la matematică, iar elevii aparținând minorităților naționale vor putea susține proba scrisă la limba maternă pe 21 mai și cea la citit pe 22 mai

Testele elaborate pentru clasa a II-a vizează evaluarea competențelor de producere a mesajelor scrise, evaluarea competențelor de receptare a mesajelor citite, evaluarea competențelor de matematică. Durata alocată rezolvării testelor de evaluare este de câte 30 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a

Testele vor fi evaluate în școală de cadrele didactice din respectiva unitate de învățământ. Fiecare test va fi evaluat de două cadre didactice, dintre care unul este învățătorul/ institutorul/ profesorul pentru învățământul primar de la clasă.
Rezultatele individuale obținute nu se afișează/ nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei, precizează metodologia.

ZIUAnews va publica imediat ce vor fi făcute publice pe edu.ro subiectele pe care le-au primit elevii la proba de luni dimineață.

TEST 1 

TEST 2

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE