Cauti un job?
Cauti un job?

Generalul Mihail Popescu a fost sef al Statului Major al Trupelor Terestre

Postat la: 01.11.2000 - 16:01 | Scris de: Ziua News

0

Despre noul comandant al SMG, Frunzaverde a sustinut: "Generalul Popescu este un adevarat profesionist. A avut functii de comanda la toate esaloanele si a participat la realizarea proiectelor de restructurare si reforma din minister". Proaspat avansat la gradul de general de armata, Mihail Popescu a declarat reprezentantilor presei: "Aceasta numire este o mare onoare pentru mine. Stiu ce am de facut, imi cunosc si iubesc meseria. Am lucrat timp de patru ani in Statul Major General si cunosc aproape 70% din structura armatei de uscat. Va asigur de intreaga mea loialitate". Imediat dupa discursul generalului Popescu, ministrul Apararii si noul sef al SMG au parasit in graba sala, fara a raspunde la intrebarile adresate de ziaristi. Noul sef al SMG, Mihail Popescu, s-a nascut pe 1 aprilie 1948 in localitatea Carlogani, judetul Olt. A absolvit, in 1969, Scoala Militara de Ofiteri Activi si apoi Academia Militara, in 1973. In 1984, a absolvit cursul post-academic superior de stat major, iar in 1993 Colegiul National de Aparare. A urmat, in 1997, cursul NATO pe probleme de aparare pentru generali, de la Roma. Generalul Popescu a indeplinit, pe rand, functiile de comandant de pluton la Brigada 17 Artilerie si la Centrul de Instructie al Artileriei (intre 1969 si 1971), comandant Divizion obuziere-tunuri si loctiitor al comandantului Brigazii 8 Artilerie (1973-1983), comandant al Regimentului 315 Artilerie (1981-1982), loctiitor al comandantului si sef al artileriei Diviziei 81 Mecanizate (1982-1984), loctiitor al comandantului si sef al Artileriei Armatei 4 (1984-1992), inspector general al artileriei la Inspectoratul General al Artileriei (1992-1993), inspector pentru artilerie la Inspectoratul SMG (1993-1997). Din 1997, este sef al Directiei Doctrina si Instructie din SMG si tot atunci a fost numit si sef al Statului Major al Trupelor Terestre. Generalul Popescu a publicat peste 70 de articole si lucrari in carti si reviste de specialitate si este membru al Academiei Oamenilor de Stiinta.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

 • CCR: Sute de pensii vor fi RECALCULATE

  CCR a decis RECALCULAREA tuturor PENSIILOR ce le revin persoanelor care s-au pensionat în perioada ianuarie - noiembrie 2013, după ce a stabilit că legiuitorul a aplicat în mod eronat o decizie anterioară a curţii.

 • FLAVIUS STOICAN a refuzat o ofertă de 25.000 de euro pe lună!

  DINAMO şi-ar fi putut pierde antrenorul principal dacă FLAVIUS STOICAN ar fi dat curs ofertei excepţionale primită de la un club din Arabia Saudită. STOICAN şi-a motivat decizia de a continua la DINAMO spunând că nu vrea devină ...

 • FC UNIVERSITATEA CRAIOVA, oficial în faliment! Mititelu: "Vom reveni în 2015!"

  FC UNIVERSITATEA CRAIOVA, echipa lui Adrian Mititelu, care s-a retras din campionat la începutul anului, a fost declarată oficial în faliment, în urma unei decizii a judecătorilor de la Tribunalul Braşov.

 • Moartea vine de la ţară!

  Sunt aproape convins că hârca s-a sălăşluit în cătunele şi satele românilor pe care le-a cărat îndărăt, în uitare, pentru a cuibări vremelnic şi a plecat ţanţoşă la oraş, mândră că a veştejit matca neamului. Intram, mai deunăzi, în sat de câmpie drag mie din cauza rămăşiţelor de rude pe care le cinstesc cu înţelepciunea anilor ce s-au adunat pe răboj şi cu amăreala gândului că am risipit o viaţă alergând în afara « cercului », lăsându-mi apropiaţii să se împrăştie şi să se înstrăineze, în uitata povaţă a bunicului matern, adevărat cap de familie!

 • OBAMA driblează ONU și RUSIA pentru SIRIA. Virtuoasa Coaliție

  SUA fabrică un consens pentru o intervenție militară cu obiective strategice mascate: îngrădirea Rusiei și consolidarea propriului acces la resursele din Orientul Mijlociu. Exact ca în Irak, în 2003, SUA are nevoie de mimarea unui consens internațional pentru a interveni în Siria. Exact ca în Irak, în 2003, obiectivele oficiale ale SUA nu corespund cu motivele de fond ale intervenției...

 • IZAURA ANGHEL, fiica lui BERCEA MONDIAL, a fost REȚINUTĂ

  IZAURA ANGHEL, fiica interlopului Sandu Anghel, zis BERCEA MONDIAL, a fost REȚINUTĂ pentru 24 de ore de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

 • Eforturile NASA pentru a monitoriza ASTEROIZII care pot fi periculoși pentru Terra sunt INSUFICIENTE

  Un RAPORT al NASA evidențiază faptul că eforturile depuse de Agenția Spațială Americană pentru a monitoriza ASTEROIZII care au potențialul de a deveni o amenințare reală pentru Pământ şi pentru a elabora strategii de protecţie sunt complet INSUFICIENTE.

 • Cancerul de col uterin, depistat printr-un simplu test urinar

  Un simplu test urinar ar putea depista cancerul de col uterin, încă din faze incipiente, se arată într-un studiu publicat, miercuri, în Marea Britanie. Este vorba de testul prin care este depistat virusul HPV, responsabil de apariţia celor mai multe cazuri de cancer cervical, şi ar putea deveni o alternativă acceptabilă comparativ cu testul tradiţional, "Babeş Papanicolau". 

 • Referendumul pentru INDEPENDENȚA SCOȚIEI, o cutie a Pandorei cu efecte în ARDEAL

  Referendumul de joi, prin care cetățenii din Scoția sunt întrebați dacă vor ca țara lor să devină independentă, ieșind din componența Regatului Unit al Marii Britanii, vine într-o perioadă în care există o serie de controverse și în țara noastră, privind proiectul UDMR de autonomie a Ținutului Secuiesc.

 • IZAURA ANGHEL, AUDIATĂ pentru dare de mită

  IZAURA ANGHEL, fiica interlopului SANDU ANGHEL, cunoscut sub numele de BERCEA MONDIAL, a fost reţinută de procurorii anticorupţie, anunţă Antena 3.

DIN CATEGORIE

 • TOP CITITE
 • TOP COMENTATE

Sondaj Ziua News

  • Credeți că Traian Băsescu sprijină voalat victoria electorală a lui Victor Ponta la prezidențiale?

  • VOTEAZA
  • V-ați prezenta la vot dacă unicii candidați la prezidențiale ar fi Elena Udrea și Monica Macovei?

  • VOTEAZA