Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gheorghe Deaconeasa, denunțătorul Elenei Udrea, a fost condamnat la zece ani de închisoare

Postat la: 20.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Omul de afaceri vâlcean, Gheorghe Deaconeasa a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru falsificarea unor documente care i-a permis să obțină de la ANRP câteva sute de hectare de teren pe mai mulți munți din zona domeniului schiabil de la Obârşia Lotrului. 

Tribunalul Vâlcea a decis condamnarea la închisoare a mai multor persoane în dosarul retrocedării de munți. Astfel au fost condamnaţi Basarabă Mircea la 9 ani de închisoare, Petrulian Mihai Dan la cinci ani şi 8 luni închisoare, Deaconeasa Gheorghe la zece ani închisoare şi Păduraru Constantin la un an şi 4 luni închisoare.

Deaconeasa este unul dintre oamenii care au denunțat diferite presiuni ale Elenei Udrea, el participând, de câteva ori, la emisiunile de la Antena 3.

Potrivit rechizitoriului, Deaconeasa a încercat prin acte falsificate să obţină hotărâri judecătoreşti care să îi ateste dreptul de proprietate asupra unor munţi din zona domeniului schiabil de la Obârşia Lotrului.

În cazul terenurilor validate prin hotărârea nr. 14 din 24.01.2008 a Comisiei Judeţene de Retrocedări Vâlcea, la baza căreia a stat şi hotărârea pronunţată de instanţa brezoiană din 2006, punerea în posesie s-a făcut înaintea validării, respectiv la 30.11.2007, conform proceselor verbale de punere în posesie nr. 21, 22, 23, 24, 25, 26 emise de Comisia Locală Voineasa.

Ulterior acestor hotărâri de validare, persoanelor validate li s-au dat titluri de proprietate, s-au înstrăinat integral sau parţial terenurile forestiere, s-au închiriat terenurile în vederea exploatării masei lemnoase ori s-au încheiat contracte de vânzare spre exploatare a masei lemnoase - o parte din masa lemnoasă fiind exploatată ilegal, arată Agerpres

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE