Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Instanţa supremă judecă astăzi cererea de redeschidere a dosarului vizându-l pe vicepremierul Paul Stănescu

Postat la: 08.02.2018 - 09:04 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) ar urma să judece, joi, cererea de confirmare într-un dosar în care este vizat vicepremierul Paul Stănescu, privind modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, în perioada în care Stănescu era preşedinte al CJ. El declara că dacă va deveni inculpat în acest dosar va demisiona imediat.

În acest dosar, vicepremierul Paul Stănescu s-a prezentat la instanţa supremă în 25 ianuarie, iar atunci magistraţii au amânat dezbaterile pentru că nu au fost citate toate părţile implicate. Vicepremierul sounea atunci că nu ştie care este dosarul pentru care s-a cerut redeschiderea urmăririi penale, dar că dacă va deveni inculpat îşi va da imediat demisia din funcţie. "Vă spun un lucru clar şi sigur - în momentul în care voi deveni inculpat în acest dosar, eu, Paul Stănescu, îmi voi depune imediat demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie să ştiţi de la mine. Declaraţia mea e o certitudine (...) Dacă voi fi, dacă (inculpat - n.r.)", afirma vicepremierul Paul Stănescu la instanţa supremă.

Întrebat de jurnalişti dacă acea finanţare a fost ilegală, Stănescu a spus că nu este problema sa, ci a anchetatorilor, să stabilească acest lucru: "Nu-i problema mea, e a anchetatorilor. Eu cred că totul a fost legal, asta cred. Nu mă întrebaţi, vedeţi dosarul, vă informaţi". Cauza a fost înregistrată în 17 ianuarie, iar alături de Stănescu intimaţi în dosar mai sunt Marian Belu Briceag, Florin Cotoşman şi Remus Manolache, fiind vorba despre o cerere de confirmare a redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care procurorii DNA Craiova au investigat modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, în perioada în care Paul Stănescu era preşedinte al CJ.

Cercetările au fost începute în urma unui raport al Curţii de Conturi pentru anul 2010, vizând o finanţare nerambursabilă de peste două milioane de lei. În 2013, dosarul a fost închis de DNA Craiova. Paul Stănescu a condus Consiliul Judeţean Olt între anii 2008 şi 2016. Stănescu, preşedinte al PSD Olt, a preluat funcţiile de ministru al Dezvoltării şi vicepremier după ce Sevil Shhaideh a demisionat din Guvern în urma anchetei DNA în dosarul „Belina", el păstrând funcţia de vicepremier şi după numirea noului guvern condus de Viorica Dăncilă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE