Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis nu vrea modificarea Codului penal în ceea ce privește conflictul de interese

Postat la: 26.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președinte Klaus Iohannis a declarat, marți, că nu consideră ca fiind oportună discuția privind modificarea Codului Penal și a celui de procedură penală în ceea ce privește conflictul de interese și că ar trebui purtate discuții cu factorii de interes înainte de a se lua în discuție acest lucru. 

"Mi se pare total neavenită intenția de a schimbare pe articolul 301, pe conflictul de interese. Practic, schimbarea propusă - nu știu dacă se va adopta, dar este un proiect care se discută - dezincriminează conflictul de interese și creează posibilitatea în practică pentru parlamentari, de exemplu, să-și angajeze membrii familiei, să se facă numiri în Guvern pe orice criteriu, lucru pe care nu pot să-l accept ca atare. (...) Nu cred că este momentul pentru modificări la Codul penal și Codul de procedură penală, iar dacă se fac, voi folosi toate instrumentele care sunt la îndemâna președintelui pentru a nu trece aceste modificări", a declarat Iohannis.

Anterior, relatează AGERPRES, președintele Klaus Iohannis a anunțat, printr-un comunicat de presă, că nu este de acord cu dezincriminarea conflictului de interese, punctând că, în eventualitatea în care modificările la Codul penal vor fi adoptate de Parlament, fie le va retrimite Legislativului, fie va sesiza CCR.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE