Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Irinel Popescu, plasat sub control judiciar într-un dosar de corupţie dupa ce a platit o cautiune de 150.000 €

Postat la: 15.02.2018 - 18:37 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorii DNA precizează că inculpatul Irinel Popescu a depus la o unitate bancară cauţiunea în valoare de 150.000 de euro, consemnată pe numele său la dispoziţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: În perioada 2007-2009, Irinel Popescu, în calitate de preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), a solicitat reprezentanţilor a două firme de software să încheie contracte de asistenţă juridică şi de prestări servicii cu două firme, în valoare totală de 170.000 euro.

Anchetatorii precizează că medicul a cerut banii pentru încheierea a două acte adiţionale la un contract încheiat între CNAS şi una dintre firmele de software. Procurorii anticorupţie au dispus această măsură preventivă, în contextul în care, în timpul cercetărilor, medicul a avut un comportament prin care a urmărit, pe de o parte, periclitarea bunei desfăşurări a investigaţiilor penale şi, pe de altă parte, diminuarea masei bunurilor asupra cărora organul de urmărire penală putea institui sechestru asigurator.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Irinel Popescu trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul judiciar ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului, să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE