Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Jaf la MT: Dan Costescu a dat compensații ilegale de 30 de milioane € pentru transportul feroviar de călători

Postat la: 12.01.2017 - 10:25 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Raportul de audit al Curtii de Conturi a Romaniei privind Contul general anual de execuție a bugetului de stat pe anul 2015 a scos la iveala un jaf incredibil parafat si garantat de catre fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu.

Concluzia auditorilor de conturi este uluitoare: „Acordarea compensației pentru transportul public feroviar de călători pe luna decembrie 2015 (nr. Dan Costescu era ministrul Transporturilor numit de Dacian Ciolos) s-a efectuat nelegal, în lipsa angajamentelor legale aprobate prin hotărâre de Guvern și cu încălcarea metodologiei de acordare de la bugetul statului a diferenței dintre tarife și costuri în transportul feroviar public de călători potrivit căreia compensația pe luna decembrie trebuia stabilită prin diferență între numărul total de călători-km și tren-km din contractele de servicii publice aprobate și numărul de călători-km și tren-km pentru care s-a acordat compensația până la luna decembrie. (126.949 mii lei)". Practic, Curtea de Conturi a constatat ca s-au acordat compensatii ilegale in cuamtum de 126.949. 000 de lei, adica de circa 30.000.000 de euro.

Acordarea compensației pentru transportul feroviar de călători s-a efectuat nelegal

In raportul Curtie de Conturi se mai mentioneaza foarte clar cum s-a ajuns la acordarea de compensatii ilegale de catre Ministerul Transporturilor condus de omul lui Blaga si al PDL, Dan Costescu.„ Cu toate că MT susține că Contractul de servicii publice aprobat pentru perioada 2012 - 2015 este valabil, fără a exista o condiție expresă potrivit căreia în lipsa actului adițional aferent anului 2015 contractul devine nul, în lipsa indicatorilor cantitativi și calitativi și a valorilor compensației acordate pentru pachetul minim social, acordarea compensației pentru serviciile de transport din cadrul pachetului minim social pentru luna decembrie 2015 s-a efectuat fără temei legal. Întrucât nu au fost aprobate contractele/actele adiționale la contracte pe anul 2015 și deci nu a fost „contractat" pachetul minim social de către fiecare operator, nu a fost aprobat nivelul compensației calculate pentru mia de călători-km pe ranguri de tren și al compensației calculate pe tren-km pe ranguri de tren corespunzător anului pentru care se încheie contractul de servicii publice, volumul de călători-km nu a fost aprobat prin contractele de servicii publice, acordarea compensației pentru transportul public feroviar de călători pe luna decembrie 2015 s-a efectuat nelegal", este concluzia auditorilor de conturi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE