Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Liviu Dragnea a fost condamnat la un an cu suspendare. Decizia nu este definitiva

Postat la: 15.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liviu Dragnea a fost condamnat de judecatorii ICCJ la un an de inchisoare cu suspendare, cu toate ca procurorii i-au cerut o pedeapsa mai mare cu executare. Procesul dureaza de mai bine de un an si se refera la fraude de vot in Dosarul referendumului. In plus de anul de suspendare, Dragnea mai are trei an de proba, in care nu mai are dreptul sa mai faca nicio fapta penala. Decizia nu este definitiva, procurorii pot ataca sentinta.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat saptamana trecuta luarea unei decizii in cazul lui Liviu Dragnea, acesta fiind acuzat de fraudarea referendumului din iulie 2012, privind demiterea presedintelui Traian Basescu. Dragnea este acuzat de DNA ca, in calitate de secretar general al PSD, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala necuvenite pentru PSD, anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.

In acest sens, potrivit procurorilor anticoruptie, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot. "Indiferent ce se va intampla maine (vineri -n.red.), sunt absolut sigur ca n-o sa fiu condamnat la moarte. Si nu va fi executie maine. Din cate am auzit, se pare ca nu se va intampla lucrul asta", a afirmat ironic Liviu Dragnea. "Daca va fi considerata infractiune, atunci inseamna ca nimeni nu va mai putea sa faca campanie electorala in Romania, deci va fi foarte bine pentru democratie, intre ghilimele", a subliniat Dragnea.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE