Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Liviu Dragnea demisioneaza de fatada. El ramane sa coordoneze PSD ca si pana acum

Postat la: 27.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liviu Dragnea demisioneaza din PSD, din functia de presedinte executiv, dar ramane sa coordoneze actiunile partidului, din postura de membru consilier. Va participa la negocieri, la coordonarea in plan local, dupa cum chiar Dragnea a declarat. Deasemenea va participa la sedintele importante ale PSD, urmand a fi chemat ca si ceilalti membri importanti ai partidului.

"Am demisionat de onoare, asa cum am promis", a spus Liviu Dragnea in conferinta de presa ce a urmat sedintei C.N.Ex. "Voi ramane alaturi de colegii mei, de ori de cate ori vor avea nevoie de mine, de expertiza mea, de autoritatea mea, asa cum au si spus in sedinta de partid", a mai adaugat Liviu Dragnea. "Am ramas pentru ca in PSD exista solidaritate si au cerut cu totii sa nu parasesc definitv partidul!", mai spune Dragnea.

Dar iata si detalii din culisele sedintei, asa cum au razbatut ele catre presa:

Mai multe detalii din sedinta cu usile inchise ale conducerii PSD ies la iveala, pe surse. In timp ce Liviu Dragnea ar fi ramas ferm pe pozitie si si-a mentinut decizia de a demisiona din functia de presedinte executiv, Victor Ponta ar fi spus ca "CEX-ul decide". "Nu renunt la demisie", le-a spus Liviu Dragnea colegilor din PSD, miercuri dupa-amiaza, cu toate ca unii social-democrati au declarat public ca isi vor da si ei demisia daca acesta nu revine asupra deciziei, potrivit unor surse citate de B1 Tv. Mai multi lideri locali PSD s-au oferit miercuri sa demisioneze daca Dragnea nu renunta la demisia din functia de presedinte executiv al partidului, scrie si stiripesurse.ro.

Miercuri dupa-amiaza se desfasoara sedinta Comitetului Executiv National al PSD si liderul Victor Ponta ar fi declarat ca "CEX-ul decide" cu privire la plecarea lui Dragnea. Comitetul Executiv National s-a reunit de la ora 17.00 la sediul central al partidului si unul dintre subiectele discutate este demisia presedintelui executiv, Liviu Dragnea. Liviu Dragnea declara miercurea trecuta ca isi mentine decizia de a renunta la functia de presedinte executiv al PSD, ca urmare a deciziei instantei de a-l condamna in dosarul "Referendumul".

Sedinta Comitetului Executiv al PSD fusese programata initial pentru miercurea trecuta, in vederea unei discutii privind retragerea functiei de presedinte executiv pentru Liviu Dragnea, insa a fost amanata cu argumentul ca tot miercuri, la ora 16.30, era organizata la Palatul Cotroceni ceremonia de depunere a juramantului de catre noul ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Atat Ponta, cat si alti lideri PSD au aratat insa ca Rezolutia conform careia persoanele cu probleme in justitie trebuie sa isi piarda functia politica nu ar trebui sa i se aplice lui Dragnea, deoarece vizeaza doar cazuri de coruptie, iar in cazul acestuia nu ar fi fost comisa o astfel de fapta.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE