Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Ministerul Sănătăţii a elaborat un program de depistare precoce a diabetului la persoanele cu risc crescut

Postat la: 14.11.2017 - 14:06 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Sănătăţii va înfiinţa mai multe registre pentru bolile cronice, pentru acest demers fiind folosite fonduri norvegiene, alte fonduri structurale urmând să fie accesate pentru elaborarea unui program de depistare precoce a diabetului la persoanele cu risc crescut.

„Sprijinim eficientizarea Programului Naţional de Diabet gestionat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Suplimentar, pregătim două noi programe dezvoltate din fonduri internaţionale. Ministerul Sănătăţii va accesa fonduri structurale pentru elaborarea unui program de depistare precoce a diabetului la persoanele cu risc crescut, în special femei gravide şi copii. De asemenea, din fonduri norvegiene vom înfiinţa mai multe registre pentru bolile cronice, inclusiv diabet", a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Pentru creşterea accesului pacienţilor la medicamente, Ministerul Sănătăţii a modificat protocoalele medicale şi a introdus mai multe molecule inovative pentru tratamentul persoanelor cu diabet zaharat. Ministrul a făcut aceste afirmaţii în cadrul conferinţei „Femeia, în contextul diabetului zaharat", organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE