Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Neicu de la Nei Guard spune ca Vasile Blaga i-a cerut sa-i ajute ginerele cu firma de paza

Postat la: 23.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mihai Neicu, patronul firmei de protectie si paza Nei Guard le-a spus anchetatorilor, in dosarul lui Andrei Rudeanu, ca Vasile Blaga i-ar fi cerut in 2011, la sediul PD din Bucuresti, sa-l ajute pe ginerele sau sa obtina contracte de paza cu institutii de stat si private. Vasile Blaga apare in dosarul de evaziune fiscala in care este urmarit penal ginerele acestuia, Andrei Rudeanu.

Dosarul este instrument de procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, iar afirmatia apare intr-o declaratie facuta in calitate de martor de catre seful firmei de paza Nei Guard, Mihai Neicu, cercetat si el pentru acelasi gen de fapte. Potrivit surselor judiciare, care citeaza din documente ale anchetatorilor, Mihai Neicu a dat o declaratie ca martor in dosarul lui Andrei Ionut Rudeanu, in care ar fi aratat ca ajutorul nemijlocit pe care el personal si unul dintre administratorii firmei sale i l-ar fi acordat ginerelui lui Vasile Blaga si implicit companiei sale de paza nou create a venit ca urmare a unei presupuse rugaminti facute de Blaga, in anul 2011, referitoare la Rudeanu.

Sursele citate au precizat ca anchetatorii redau in documente declaratia lui Mihai Neicu: "In perioada septembrie 2010 - primavara anului 2011, am fost solicitat de numitul Blaga Vasile la o discutie la sediul Partidului Democrat, din municipiul Bucuresti, Aleea Modrogan. Cu ocazia acestei discutii, acesta mi-a solicitat sa-l ajut pe ginerele sau, numitul Rudeanu Ionut, care isi infiintase societatea de paza si protectie Axis Corporate Security, sa obtina contracte de paza cu institutii de stat si companii private, si sa il ajut in managementul acestei societati (recrutarea de personal, dotare, intocmirea documentatiei necesare, participari la licitatiile publice etc)".

Neicu le-ar mai fi spus anchetatorilor ca, in urma discutiei sale cu Blaga, s-ar fi intalnit, chiar a doua zi, cu Andrei Rudeanu si cu sotia acestuia, Agathe Rudeanu, la Hotelul Phoenicia din Bucuresti, pentru o discutie legata de dezvoltarea Axis Corporate Security. Dupa discutii, Neicu ar fi convenit cu sotii Rudeanu ca firma acestora sa isi desfasoare activitatea la etajul unu al cladirii, unde isi avea sediul compania sa, Nei Guard, iar in continuare l-ar fi ajutat pe ginerele lui Blaga sa obtina diverse contracte de paza, prin recomandarile pe care i le-ar fi dat prin diversi beneficiari, sustin sursele citate.

Seful firmei Nei Guard ar mai fi aratat, in declaratia sa, citata de sursele judiciare: "In urma sprijinului acordat de catre mine, numitul Rudeanu prin firma Axis a obtinut mai multe contracte importante de paza, respectiv cu administratia domeniului public si privat sector 4 Bucuresti, Spitalul ᅡMarie Curieᅡ din Bucuresti, lantul de hipermarketuri Carrefour si altele pe care nu mi le amintesc precis".

O alta licitatie la care ar fi participat si castigat SC Nei Guard si Axis Corporate Security ar fi fost, conform declaratiei lui Neicu date in fata anchetatorilor, cea de la Administratia Nationala a Drumurilor filiala Timisoara, pentru furnizare de servicii de paza. Neicu le-a fi spus procurorilor ca, dupa castigarea acestei licitatii, a decis sa-si retraga compania din consortiu, pentru a ramane doar Axis Corporate Security.

Sursele judiciare au mai aratat ca, in timpul audierilor de joi, Andrei Rudeanu nu a recunoscut acuzatia care i se aduce. Procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti au cerut vineri arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Andrei Rudeanu Ionut, Tribunalul Bucuresti urmand sa decida va fi admisa solicitarea. Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, vineri, despre retinerea ginerelui sau, Andrei Rudeanu, ca ii pare rau de aceasta situatie, dar ca, pana la urma, fiecare isi duce crucea, iar daca a gresit, va trebui sa plateasca, adaugand ca spera ca acesta isi va dovedi nevinovatia.

"Nu as spune ca nu imi pare rau de situatia in care se afla. Inainte de orice..si eu am suflet. Este tatal nepotului meu, sotul fiicei mele, dar pana la urma fiecare isi duce crucea. daca a gresit, va trebui sa plateasca. Sper sa isi dovedeasca nevinovatia", a spus Blaga. Andrei Rudeanu a fost retinut joi, in dosarul in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala cu un prejudiciu de 600.000 de euro. Alaturi de Andrei Rudeanu, la audieri au fost duse si alte persoane, dar numai el a fost retinut.

Politistii au facut, joi, perchezitii in Bucuresti si Hunedoara, intr-un dosar in care sunt vizate cinci firme de paza, printre care si cea a lui Andrei Rudeanu, care ar fi fost implicate in comiterea unor infractiuni de evaziune fiscala, prin inregistrarea in contabilitate de achizitii fictive de servicii. "Din investigatii a reiesit faptul ca, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei companii specializate in prestari de servicii de paza ar fi creat un circuit infractional, format din mai multe societati comerciale, prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE