Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nicolae Breban, discurs cu cuvinte obscene la adresa lui Liiceanu și Patapievici

Postat la: 05.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Academicianul Nicolae Breban a fost prezentat, marți de către Radu Boroianu, președintele ICR, ca noul președinte de onoare al Consiliului Consultativ al Institutului Cultural Român. La conferința de presă, cunoscutul scriitor a avut un discurs agresiv și i-a atacat pe unii dintre marii oameni de literatură contemporani. 

Radu Boroianu a anunțat că Nicolae Breban este noul președinte al Consiliului Consultativ al Institutului Cultural Român, care va fi format din șapte membrii, personalități marcante ale vieții culturale din România, desemnați de președintele ICR. "Onoarea este dublă, pentru că, în acelaşi timp, eram pregătit, dar nu chiar astăzi, să-l rog pe domnul academician (Nicolae, n.r.) Breban, în calitatea sa multiplă, de mare creator, probabil cel mai important romancier ale epocii moderne pe care l-a dat România, dar în acelaşi timp, poate puţini dintre dumneavoastră mai ştiu, că domnul Breban este la el acasă în lumea muzicii, a filosofiei. Am să-l rog pe domnul Breban să accepte să asigure preşedinţia onorifică a acestui Consiliu Consultativ", a declarat Radu Boroianu.

În discursul său, Breban a fost foarte virulent la adresa unor scriitori precum Liiceanu sau Patapievici. "George Soros, în America, acest mare speculant financiar, împreună cu amicii săi din România, Mircea Mihăieş, (Gabriel, n.r.) Liiceanu, (Horia Roman, n.r.) Patapievici şi alţii care consideră că nu mai este nevoie de statul român, că Mihai Eminescu este un cadavru aruncat, că noi, aştia mai în vârstă, care am creat operă, suntem depăşiţi, că totul este depăşit, Eminescu este depăşit, că Ion Barbu este depăşit, că Iorga este depăşit, că Cantemir este depăşit şi a început literatura asta de p..ă, de p...ă (...), de prostituţie, imaginea asta de mizerabilism", a spus Nicolae Breban, potrvit gândul.info.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE