Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 34, miercuri fiind confirmate şase noi decese

Postat la: 24.01.2019 - 09:10 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Numărul total al deceselor provocate de gripă a ajuns la 34, miercuri fiind confirmate şase noi decese.

Iniţial, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, miercuri, că un bărbat de 62 de ani care a murit în cursul dimineţii suferea de gripă. Analizele au confirmat virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Pacientul era internat în spital, fiind cunoscut şi cu alte afecţiuni. Medicii au mai stabilit că bărbatul nu fusese vaccinat antigripal.

Miercuri seara, CNSCBT a mai anunţat confirmarea a cinci decese cauzate de gripă. Astfel, un bărbat de 57 de ani, din judeţul Constanţa, care a murit în 20 ianuarie, suferea de gripă, fiind confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiţii medicale preexistente şi nevaccinat antigripal. Un bărbat de 60 de ani, din judeţul Suceava, care a murit în 20 ianuarie, suferea de gripă, fiind confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiţii medicale preexistente, dar nefiind nevaccinat antigripal.

Un alt bărbat de 60 de ani, din judeţul Constanţa, care a murit tot în 20 ianuarie, suferea de gripă, fiind confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nefiind nevaccinat antigripal. Un alt bărbat de 55 de ani, din municipiul Bucureşti, care a murit în 22 ianuarie, suferea de gripă, fiind confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, având condiţii medicale preexistente şi antecedente nevaccinale necunoscute.

Un alt bărbat de 57 de ani, din judeţul Vaslui, care a murit tot în 20 ianuarie, suferea de gripă, fiind confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nefiind nevaccinat antigripal. Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns, astfel, la 31.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE