Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Operatiunea TERMINAL 3 - Otopeni

Postat la: 12.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Chiar daca apar articole in presa despre situatia grava de la Otopeni, unde un grup organizat doreste sa distruga cat se poate, prin interese ilicite, tripleta Borc-Mosteanu-Pestesan merge mai departe, ignorând orice semnale ale mass-mediei, dovada ca guvernul "tehnocrat" are aceleasi apucaturi legate de coruptie ca si inaintasii din politica, daca nu cumva mai dihai.

Luni, la sediul Ministerului Transporturilor a avut loc o intalnire intre Cosmin Pestesan, director interimar al SC Aeroporturi Bucuresti SA, Liviu Mosteanu, secretar de stat desemnat pentru relatia cu aeroporturile, pe de-o parte, si reprezentantii BEI pe de alta parte. Cei de la Banca Europeana au propus finantarea in parte a construirii Terminalului 3 la Aeroportul Otopeni (a carui dezvoltare conform numarului de calatori pe an necesita aceasta facilitate). Acesta ar urma sa fie construit intre Terminalul 1 si Terminalul 2.

Pana aici, toate bune si frumoase. Chestiunea e ca o astfel de constructie presupune exproprieri legate de teren, care sunt estimate la aproape 800 de milioane de euro. Ce-i mai interesant este ca unul dintre proprietari, avand in jur de 80%, este Ion Tiriac. Celelalte 20% sunt repartizate intre diversi proprietari, intre care si controversatii Tara si Jidav - cei care au devalizat compania, conform rapoartelor Corpului de Control publicate de Ziuanews.

Asadar, adevarata miza a acestei afaceri este exproprierea si banii ce vor rezulta pentru proprietari din partea guvernului, care proprietari vor fi bucurosi sa dea un comision substantial tinand cont ca le "cade-n cap" o astfel de pomana de 800 de milioane de euro. In plus, conform surselor noastre, cei care au tras sforile pe la BEI au fost Costin Borc, vicepremier, cel care l-a pus in functie pe Mosteanu fix pentru o astfel de operatiune, premierul Dacian Ciolos, dar si Ion Tiriac, principalul beneficiar al acestei manevre financiare.

Luca Iliescu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE