Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală în opt județe din țară

Postat la: 10.08.2017 - 12:20 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nu mai puțin de 80 de locații sunt vizate de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. 12 firme sunt suspectate că au folosit date contabile nereale pentru a nu plăti taxe și impozite la bugetul de stat. Vizate de descinderile procurorilor sunt și mai multe ferme de porci din județul Teleorman, susțin surse din rândul anchetatorilor. Prejudiciul în acest caz depășește 9 milioane de euro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție fac cercetări într-un dosar de evaziune fiscală și de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu. Anchetatorii fac percheziții în 80 de locații - sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, precum și locuințe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora - din județele Dâmbovița, Argeș, Brașov, Sibiu, Mureș, Vrancea, Călărași și Teleorman.

„Din probatoriul administrat până în prezent, în ceea ce privește infracțiunea de evaziune fiscală, a rezultat că în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidențiat în contabilitate cheltuieli nereale, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE