Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Percheziţii - Exploatarea şi prelucrarea lemnului - PT Arges

Postat la: 27.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

COMUNICAT DE PRESA. Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş efectuează cercetări într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, tăiere fără drept şi sustragere de arbori din fondul forestier naţional, abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals. În cursul zilei de ieri, 26 mai 2015, pe baza autorizaţiilor emise de instanţă, sub coordonarea procurorilor, au fost efectuate 30 de percheziţii pe raza judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, vizând 7 societăţi comerciale ce au ca obiect de activitate exploatarea şi prelucrarea lemnului. Percheziţiile au fost efectuate de efective din cadrul IPJ Argeş, S.A.S. - I.P.J. Argeş şi I.P.J. Dâmboviţa, activităţile specifice desfăşurându-se cu suportul specializat al S.R.I. Argeş şi D.I.P.I. - S.I.P.I. Argeş, precum şi cu sprijinul de specialitate al reprezentanţilor C.R.S.T.V. Ploieşti şi Direcţiei Silvice Argeş (care au procedat la ,,cubarea" şi stabilirea valorii materialului lemnos identificat).

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate sumele de 41.000 lei şi 650 euro, precum şi un număr de 16 motofierăstraie (drujbe), 7 laptop-uri, 3 unităţi PC, şi un hard PC extern. A fost confiscată cantitatea totală de 549 mc material lemnos care a fost predată Ocolului Silvic Câmpulung, până la finalizarea cercetărilor şi aplicarea măsurilor legale.  De asemenea, au fost constatate în flagrant, cu ocazia desfăşurării activităţilor în cadrul acţiunii, 2 infracţiuni la regimul rutier. În documentarea activităţii infracţionale, procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al S.R.I. Argeş. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică. Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE