Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












PNL cere demisia lui Daniel Constantin. Senatul dezbare o moțiune în acest sens

Postat la: 26.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Partidul Național Liberal a depus o moțiune de cenzură prin care cer demisia minisitrului Agriculturii Daniel Constantin, pe motiv că acesta a blocat subvențiile pentru agricultură și nu a rezolvat în niciun fel problemele cu care se confruntă micii agricultori pe piață.

"Principala problemă cu care se confruntă agricultorii români este legată de dificultatea cu care aceştia pot concura pe piaţa agricolă internă din România. Practic, agricultorul român nu mai are loc să vândă în propria ţară", susţin semnatarii moţiunii, citați de Agerpres.

Ei afirmă că Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol reprezintă 'o lovitură decisivă' dată producţiei româneşti, în contextul în care obţinerea atestatului de producător agricol şi a carnetului de comercializare costă între 500 şi 850 de lei.

Potrivit PNL, o altă problemă este legată de decapitalizarea agriculturii româneşti. 'Agricultura sănătoasă nu merge fără bani, iar banii sănătoşi se obţin numai din plusvaloare şi din profit', se explică în moţiune.

Liberalii îl acuză pe Daniel Constantin că a blocat subvenţiile pentru agricultură printr-un ordin dat în aprilie, arătându-se şi că sistemul informatic al APIA nu este funcţional.

Parlamentarii PNL afirmă totodată că legislaţia României în domeniul agricol promovată în ultimii trei ani este o 'frână' în dezvoltarea agriculturii.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE