Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Poliţia Română: Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei

Postat la: 19.12.2017 - 09:14 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, avertizeaza Poliia Romana. Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă între 9 şi 20 de puncte-amendă şi se va reţine certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

Poliţia Română vă îndeamnă să respectaţi legislaţia rutieră în vigoare. Pe lângă riscul pentru toţi participanţii la trafic, în cazul în care circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără anvelope de iarnă, riscaţi să fiţi amendaţi şi să vi se reţină şi certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului. Pe timp de iarnă, poliţiştii vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile, să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şi să cerificaţi starea autovehiculului. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

"Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante! Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiştii le recomandă, de asemenea, şoferilor să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă! Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE