Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Preţul energiei pe platforma bursieră destinată populaţiei, mai mare cu 45% în trimestrul patru

Postat la: 14.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preţurile la energie stabilite pe platforma bursieră de unde furnizorii cumpără electricitate pentru consumatorii casnici vor fi în trimestrul patru cu 45% mai mari decât în trimestrul doi, potrivit datelor postate pe site-ul bursei de energie OPCOM.

Licitaţiile pentru trimestrul IV de pe Platforma Centralizată pentru Serviciul Universal (PCSU), de unde furnizorii cumpără energie pentru populaţie, au avut loc pe 12 şi 13 septembrie, informează Agerpres. Ele s-au încheiat la preţul de 267 de lei pe MWh pentru perioada de vârf de consum, respectiv orele 18:00 - 22:00.

Pentru intervalul orar 7:00 - 24:00, preţul este de 254 de lei pe MWh şi pentru intervalul 1:00 - 24:00 la preţul de 230 de lei.
13:26 Preţul energiei pe platforma bursieră destinată populaţiei, mai mare cu 45% în trimestrul patru 00:47 Sevil Shhaideh are o nouă atribuţie: Avizează toate materialele de construcţii

Aceste preţuri sunt comparabile cu cele de pe piaţa spot (Piaţa pentru Ziua Următoare) din ultima perioadă şi chiar mai mari decât preţul energiei cu livrare joi, 14 septembrie, care este de 249 de lei pe MWh pentru orele de vârf de consum şi 199 lei pentru gol de consum, cu o medie de 224 lei pe MWh.

Licitaţia pentru trimestrul al III-lea a fost suspendată, însă, faţă de trimestrul al II-lea al anului, preţurile de acum sunt cu 45% mai mari pentru toate intervalele orare. Şi faţă de trimestrul IV 2016, preţurile de acum sunt mai mari cu până la 46%. Piaţa Centralizată pentru Serviciul Universal este platforma de unde furnizorii de ultimă instanţă, adică cei tradiţionali, cumpără energia pentru consumatorii casnici, prin licitaţii trimestriale, cu preţuri minime şi maxime stabilite de ANRE.

În urmă cu o săptămână, Victor Ionescu, directorul general al OPCOM, declara că licitaţia pe PCSU ar putea fi din nou suspendată, întrucât ofertele nu acopereau la acel moment cererea la vârf de consum. "Regulamentul este foarte clar: sigur că există riscul ca această licitaţie să nu se deruleze, în condiţiile în care ofertele nu acoperă cererea şi sunt prevăzute în regulament limitele care ar putea conduce la această situaţie", a spus Ionescu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE