Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Primarul interimar al Capitalei a demis directorii de la Cultură, Monumente şi Audit Intern

Postat la: 30.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Directorii direcţiilor de Cultură, Monumente şi Audit Intern au fost demişi, odată cu cel de la Administraţia Spitalelor, iar posturile vor fi ocupate prin concurs, a anunţat, miercuri, primarul general interimar al Capitalei, Ştefănel Marin.

Edilul a spus că directorul de la Administraţia Spitalelor a fost demis, împreună cu ceilalţi trei directori, în urma unei analize interne pe care a făcut-o. "Este vorba de câţiva directori, şi nu vreau să creez vreun val, departe de mine acest gând. Sunt şi directori competenţi pe care-i văd că muncesc", a spus primarul interimar al Capitalei. Ștefănel Marin a precizat că în locul directorilor de la Administraţia Spitalelor şi direcţiile Cultură, Monumente şi Audit Intern au fost desemnate, provizoriu, alte persoane, urmând ca posturile să fie ocupate prin concurs.

"În 60 de zile va fi organizat concurs, pentru că toate posturile sunt libere acum şi se vor ocupa prin concurs", a spus edilul, precizând că acelaşi lucru se va întâmpla şi la Direcţia Economică, Administraţia Cimitirelor, Administraţia Palatelor Brâncoveneşti, unde contractele de muncă ale directorilor au fost suspendate, după ce instanţa a dispus măsuri preventive, la solicitarea procurorilor DNA care îi anchetează.

Ştefănel Marin a mai spus că a cerut Direcţiei de Audit din cadrul Primăriei ca, din 1octombrie, să înceapă controale la Palatele Brâncoveneşti, la Administraţia Cimitirelor şi la Administraţia Spitalelor, pentru a avea o situaţie clară a modului în care s-au atribuit şi cheltuit bani. Anunţul privind demiterea directorului Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale, Bogdan Gangura, a fost făcut, înaintea şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), de consilierul general PNL Richard Radu.

Consilierul general PNL a spus că arestarea preventivă a lui Sorin Oprescu a scos la iveală o serie de deficienţe majore, una dintre ele vizând ambulatoriul integrat al Spitalului de Copii "Victor Gomoiu", dar şi nereguli la Spitalul "Foişor". "Deşi se dorea a fi una dintre cele mai mari şi moderne facilităţi medicale pentru copiii din România, ambulatoriul integrat a fost proiectat fără ca utilităţile de apă, canal, energie electrică şi gaze naturale să fie prevăzute. Proiectul, cu o valoare totală de şase milioane de lei, va pierde finanţarea externă nerambursabilă în valoare de 4,5 milioane de lei, dacă până la 31 iunie 2016 unitatea medicală nu este dată în folosinţă cu utilităţile adecvate", a precizat Richard Radu.

Acesta a adăugat că reprezentanţii PNL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti au solicitat Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti realizarea de urgenţă a proiectului pentru utilităţi, dar conducerea nu a reuşit să trimită, în termen, documentele aferente proiectelor de hotărâre pentru ca acestea să fie introduse pe ordinea de zi a şedinţei CGMB. "Pe cale de consecinţă, PNL a solicitat primarului general interimar demiterea directorului Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Bogdan Gangura, iar acest lucru s-a şi întâmplat", a anunţat Radu Richard.

Înaintea începerii şedinţei CGMB de miercuri, primarul Ştefănel Marin a confirmat demiterea directorului de la Administraţia Spitalelor, precizând că a fost înlocuit cu Dan Potecă. Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie, în locul lui fiind desemnat interimar Ştefănel Marin (UNPR).

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE